Μια χαρά ήταν το τεσσάρι της επιτροπής στην Κύπρο

Μια χαρά ήταν το τεσσάρι της επιτροπής στην Κύπρο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Για την Eurovision μιλάμε, αν δεν καταλάβατε.

15 Μαΐου 2023

Μεγάλο θόρυβο προκάλεσαν οι τέσσερις βαθμοί που έδωσε η ελληνική επιτροπή στην Κύπρο και τον Andrew Lambrou (το 12αρι της επιτροπής πήγε στο Βέλγιο). Δεν άρεσε σε πολύ κόσμο η βαθμολογία, δεν είναι σωστό αυτό που κάναμε (ως... χώρα) στους αδελφούς μας Κύπριους λένε και διαμαρτύρονται στα social media και στα ανάλαφρα τηλεοπτικά πλανελ των πρωινάδικων.

Μέχρι και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς το έκανε θέμα γράφοντας, αν και πολύ σοβαρός άνθρωπος και πολιτικός, ένα εξαιρετικά αστείο tweet:

Την κριτική επιτροπή για την Ελλάδα στην Eurovision 2023 αποτελούσαν οι Χρήστος Γιακουμόπουλος, Τάκης Γιαννούτσος, Νίκος Νικολακόπουλος, Κλαούντια Ματόλα και Εύα Θεοτοκάτου. Άνθρωποι δηλαδή που ξέρουν από μουσική.

Ιδού και η Τελική Δεκάδα της Επιτροπής:

12 βαθμοί – Βέλγιο
10 βαθμοί – Πορτογαλία
8 βαθμοί – Ισραήλ
7 βαθμοί – Αυστρία
6 βαθμοί – Σουηδία
5 βαθμοί – Αυστραλία
4 βαθμοί – Κύπρος
3 βαθμοί – Αλβανία
2 βαθμοί – Ελβετία
1 βαθμός – Σερβία

Οπως είπαμε, τα μέλη της επιτροπής γνωρίζουν φουλ από μουσική. Και είναι φανερό πως ψήφισαν με μουσικά κριτήρια. Αν κάποιοι θέλουν η ψηφοφορία να γίνεται με εθνικούς και γεωπολιτικούς όρους να μην βάζουν μουσικούς παραγωγούς στην επιτροπή για την Eurovision αλλά διπλωμάτες του υπουργείου Εξωτερικών.

Το τεσσάρι δεν είναι θέμα, θέμα είναι η κάκιστη επιλογή τραγουδιού με το «What They Say» του Βίκτωρα Βερνίκου με αποτέλεσμα, όχι μόνο να αποκλειστούμε από τον τελικό αλλά και να κάνουμε την χειρότερη επίδοση που είχε ποτέ η χώρα μας σε ημιτελικό. Κι ας πήρε 12 από την Κύπρο που εμείς της δώσαμε 4! Αίσχος...