Τα κανάλια στη «μάχη» της κάλυψης των εθνικών εκλογών

Τα κανάλια στη «μάχη» της κάλυψης των εθνικών εκλογών
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με ειδικές εκπομπές και όλο το δημοσιογραφικό τους δυναμικό στις επάλξεις, την 21η Μαϊου.

20 Μαΐου 2023

ACTION24

Ο εκλογικός μαραθώνιος έρχεται ζωντανά στο ACTION 24, με όλες τις εξελίξεις της πολιτικής αναμέτρησης. Από τις 06.00 το πρωί και όλη την ημέρα, Δημοσιογράφοι του ACTION 24, εκπρόσωποι των κομμάτων, εκλογολόγοι και πολιτικοί αναλυτές καταγράφουν και μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν. Οι πρώτες αντιδράσεις των πολιτικών αρχηγών, οι εκτιμήσεις των κομματικών επιτελείων, τα σενάρια για την επόμενη μέρα της κάλπης.
Ακολουθεί το σχετικό πρόγραμμα:

06.00 Μαρία Αραμπατζή, Θοδωρής Βγένης, Δημήτρης Τάκης
10.00 Γιώργος Κακούσης, Άννα Λιβαθυνού
13.00 Ιωάννα Βάσσου
13.30 ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
15.00 Νίκος Υποφάντης, Γιώργος Πιέρρος, Μιλένα Ηλιοπούλου
18.00 Βασίλης Τσεκούρας, Ανδριάννα Ζαρακέλη, Σεραφείμ Κοτρώτσος

Στις 19.00 ακριβώς ζωντανά στο ACTION 24 το αποτέλεσμα της κάλπης της απλής αναλογικής. Η εκλογολόγος και πολιτική αναλυτής της Rass, Μαρία Καρακλιούμη, παρουσιάζει το πανελλαδικό exit poll. Οι πρώτες αντιδράσεις των πολιτικών αρχηγών, οι εκτιμήσεις των κομματικών επιτελείων, τα σενάρια για την επόμενη μέρα της κάλπης. Δημοσιογράφοι και τεχνικοί του ACTION 24 καταγράφουν και μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις της εκλογικής βραδιάς. Ζωντανά στο στούντιο, εκπρόσωποι των κομμάτων και Δημοσιογράφοι αναλύουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

-------------------------

ΑΝΤ1

Ο ΑΝΤ1, με το ισχυρό δημοσιογραφικό και τεχνικό του δυναμικό, θα είναι κοντά στους πολίτες στις εθνικές εκλογές για να καταγράψει άμεσα, έγκυρα και αξιόπιστα την εκλογική αναμέτρηση. Οι αναλυτές, οι ρεπόρτερ και οι τεχνικοί του ΑΝΤ1, σε όλη την Ελλάδα, θα καταγράφουν από νωρίς το πρωί και θα μεταδίδουν, λεπτό προς λεπτό, όλες τις εξελίξεις της εκλογικής μάχης, με τη σφραγίδα και την εγκυρότητα του ΑΝΤ1NEWS. Ζωντανές συνδέσεις με τα στρατηγεία και τα κέντρα αποφάσεων των κομμάτων, αποκλειστικά ρεπορτάζ, έγκυρες πολιτικές αναλύσεις, τεχνολογικά ευρήματα και τρισδιάστατες απεικονίσεις, με στόχο την αντικειμενική και σφαιρική πληροφόρηση των πολιτών.

Ο εκλογικός μαραθώνιος ξεκινά στις 05.30 με το «Στούντιο με Θέα». Η Φαίη Μαυραγάνη, μαζί με την ομάδα της, θα μεταφέρει μέσα από ζωντανές συνδέσεις τον παλμό των εκλογών, δίνοντας παράλληλα χρηστικές πληροφορίες. Ρεπορτάζ, αναλύσεις και ζωντανές συνδέσεις από τα εκλογικά κέντρα όλης της Ελλάδας, τόσο των αστικών κέντρων όσο και των νησιών.

Στις 10.00, τη σκυτάλη της ενημέρωσης παίρνει το «Καλημέρα Ελλάδα». Ο Γιώργος Παπαδάκης και η Μαρία Αναστασοπούλου θα συνδεθούν ζωντανά με τα εκλογικά τμήματα, στα οποία ψηφίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων, καθώς και με όλη την επικράτεια για να μεταδώσουν τον εκλογικό παλμό. Ταυτόχρονα, θα δίνουν απαντήσεις σε τυχόν προβλήματα που θα ανακύψουν, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Πολιτικοί αναλυτές, δημοσιογράφοι και πρόσωπα της επικαιρότητας θα σχολιάζουν όλα όσα συμβαίνουν την ημέρα της κάλπης. Στις 13.00, η Μαρία Σαράφογλου θα παρουσιάσει όλες τις εξελίξεις της πολιτικής ειδησεογραφίας.

Στις 18.00, ο Νίκος Χατζηνικολάου θα μας οδηγήσει στην τελική ευθεία προς τα αποτελέσματα της κάλπης, ενώ στις 19.00, ο πρόεδρος της MARC, Θωμάς Γεράκης, θα ανακοινώσει το πανελλαδικό exit poll και την πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής βραδιάς, ο Νίκος Χατζηνικολάου, έχοντας μαζί του τη Ρίτσα Μπιζόγλη, τη Μαρία Σαράφογλου, τη Μαρία Αναστασοπούλου και τη Φαίη Μαυραγάνη, θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, παρουσιάζοντας έγκαιρα τα αποτελέσματα της κάλπης, τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών της πολιτικής αναμέτρησης και τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου, ενώ μέσα από συνεχή ρεπορτάζ θα φέρνει στο προσκήνιο τις κινήσεις και τις αποφάσεις των κομμάτων, για την επόμενη ημέρα. Μαζί του στο στούντιο του ΑΝΤ1, θα είναι δημοσιογράφοι, αναλυτές, κορυφαία στελέχη των κομμάτων, εκπρόσωποι της κοινωνίας, καθώς και προσωπικότητες από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών.

-------------------------

ATTICA

Η τηλεόραση του ΑΤΤΙCA παρουσιάζει, σε συνεχή ροή, με όλο της το δημοσιογραφικό δυναμικό, την εκλογική αναμέτρηση, με ζωντανές συνδέσεις, ρεπορτάζ και συνεντεύξεις από τις 07.00 το πρωί. Τη μεγάλη εκλογική βραδιά παρουσιάζουν ο Γιώργος Χουδαλάκης και η Βούλα Κεχαγιά, φιλοξενώντας τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης. Νωρίτερα και άλλοι καταξιωμένοι δημοσιογράφοι, δίνουν τον πρώτο σφυγμό της κάλπης. Σχολιάζουν οι Χρήστος Μαχαίρας, Βασίλης Σκουρής, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Έλλη Τριανταφύλλου.

Ακολουθεί το σχετικό πρόγραμμα:

07.00 Αθηνά Σούτζου, Γιάννης Παναγιωτόπουλος
10.00 Αλεξάνδρα Ντούσκα, Χρυσόστομος Λουκάς
13.00 Ευαγγελίνα Βόσνου, Ιάσων Σχινάς-Παπαδόπουλος
15.00 Έλλη Τριανταφύλλου, Γιάννης Μπασκάκης
17.00 Κατερίνα Ζάννα, Αλέξανδρος Κλώσσας
20.30 Βούλα Κεχαγιά, Γιώργος Χουδαλάκης

 

-------------------------

 

ΕΡΤ1

Ο εκλογικός μαραθώνιος, με παράλληλες συνδέσεις με όλο το δίκτυο των ανταποκριτών της ΕΡΤ στην Ελλάδα και στις μεγάλες πρωτεύουσες του εξωτερικού, θα αρχίσει στο ΕΡΤNEWS και την ΕΡΤ1 ήδη από τις 05.00, με τον Δημήτρη Απόκη και την Κωνσταντίνα Κλοκοτάρα.

Στις 06.00, τη σκυτάλη παίρνουν ο Δημήτρης Κοτταρίδης με τη Νίνα Κασιμάτη, ενώ αμέσως μετά το πρώτο δελτίο ειδήσεων, στις 10.30 τους διαδέχονται η Βούλα Μαλλά και ο Κώστας Λασκαράτος. Στις 13.00, αναλαμβάνουν η Σταυρούλα Χριστοφιλέα και ο Ηλίας Σιακαντάρης και ακολουθούν στις 16.00, αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων, η Αντριάνα Παρασκευοπούλου και ο Κώστας Παπαχλιμίντζος.

Στις 17.30, θα αρχίσει και επισήμως η εκλογική βραδιά από το ΕΡΤNEWS Studio, με τον Γιώργο Κουβαρά. Μαζί του στο στούντιο θα είναι ο Απόστολος Μαγγηριάδης και όλο το επιτελικό δυναμικό της ΕΡΤ με τους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου, Δημήτρη Κοτταρίδη, Κώστα Παπαχλιμίντζο, Σοφία Παπαϊωάννου, Ηλία Σιακαντάρη και Σταυρούλα Χριστοφιλέα. Προσκεκλημένοι δεν θα είναι μόνο πολιτικοί, αλλά και προσωπικότητες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, όπως και καλλιτέχνες οι οποίοι θα σχολιάσουν τα αποτελέσματα.

Στις 19.00, η ΕΡΤ θα παρουσιάσει με έναν πραγματικά καινοτόμο τρόπο το πανελλαδικό exit poll, ενώ τα σενάρια της επόμενης μέρας θα αναλύσουν ο διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης, Παναγιώτης Κουστένης, και ο σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας, Ευτύχης Βαρδουλάκης.

Η εκλογική βραδιά θα συνεχιστεί έως τις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας 22 Μαΐου, με τη μετάδοση των αποτελεσμάτων και την καταμέτρηση των ψήφων σε όλα τα εκλογικά κέντρα. Θα ακολουθήσει το κανονικό ενημερωτικό πρόγραμμα του ΕΡΤNEWS.

-------------------------

ΕΡΤ3

Προσαρμοσμένο στην ημέρα των εκλογών θα είναι την Κυριακή το πρόγραμμα της ΕΡΤ3. Από τις 07.00 έως τις 10.00, η έκτακτη εκπομπή, με παρουσιάστρια τη Σύνθια Σάπικα, παρακολουθεί την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ακολουθεί το σταθερό ραντεβού στις 13.00, με το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, ενώ από τις 14.00 έως τις 16.00 τη σκυτάλη παίρνει η εκλογική «Περίμετρος» με την Κατερίνα Ρενιέρη. Από τις 17.30, η ΕΡΤ3 θα αναμεταδώσει με διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα το πρόγραμμα του ΕΡΤNEWS και της ΕΡΤ1. Στις 18.00 και στις 00.00 θα μεταδώσει δύο ημίωρα δελτία ειδήσεων με διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

-------------------------

KONTRA

Ο εκλογικός μαραθώνιος ζωντανά, με όλο το δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο του Kontra Channel επί ποδός! Ο Κωνσταντίνος Μαραβελίδης, από τις 4 το μεσημέρι με καλεσμένους και ζωντανές συνδέσεις από τα επιτελεία όλων των κομμάτων, παρουσιάζει την πορεία της εκλογικής διαδικασίας. Από τις 18.30, μέχρι αργά τη νύχτα, ο Γιώργος Μελιγγώνης και η Αναστασία Γιάμαλη σχολιάζουν το Exit Poll, με καλεσμένους κορυφαία στελέχη όλων των κομμάτων, απευθείας μεταδόσεις με αντιδράσεις και ειδικούς να αναλύουν τα αποτελέσματα, την στιγμή που βγαίνουν.

Μαζί τους απο το ειδικά διαμορφωμένο στούντιο αλλά και από τα επιτελεία των κομμάτων με συνεχόμενες ζωντανές συνδέσεις , οι σχολιαστές Κώστας Πουλακίδας, Σπύρος Σουρμελίδης, Φοίβος Κλαυδιανός, Δημήτρης Κουκλουμπέρης, Χρήστος Κυμπιζής και οι δημοσιογράφοι Ειρήνη Δραγάση, Ναταλία Διονυσιώτη και Έρη Σφαέλου. Επίσης, ζωντανά από την αίθουσα σύνταξης, συνεχής ροή αποτελεσμάτων και πληροφοριών λεπτό προς λεπτό, ανά εκλογικό τμήμα και περιφέρεια, τους σταυρούς και την κατανομή των βουλευτικών εδρών.

-------------------------

MEGA

Ο παλμός των εκλογών χτυπάει στο MEGA, το κανάλι με το ισχυρό αποτύπωμα στην ενημέρωση. Το MEGA πρωταγωνιστεί και στις εθνικές εκλογές, με έναν ειδησεογραφικό μαραθώνιο από τις 5 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Σύσσωμο το έμπειρο δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο του MEGA θα μεταδίδει αδιάλειπτα όλη την εκλογική διαδικασία, από το άνοιγμα της κάλπης μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την εκτίμηση της επόμενης ημέρας.

Στις 05.00 ο Ντίνος Σιωμόπουλος και η Στέλλα Γκαντώνα, σε ζωντανή σύνδεση με εκλογικά τμήματα, παρακολουθούν την έναρξη της τελικής αναμέτρησης των υποψηφίων. Στις 09.00, ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και η Ανθή Βούλγαρη καταγράφουν την προσέλευση των ψηφοφόρων και μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο τις αφίξεις των πολιτικών αρχηγών. Στις 13.40, η Δώρα Αναγνωστοπούλου παίρνει τη σκυτάλη της ενημέρωσης με πλούσιο ρεπορτάζ από όλη την επικράτεια, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η εκλογική μάχη, και συντονίζει πάνελ συζητήσεων με πρόσωπα από την πολιτική σκηνή, ακαδημαϊκούς αλλά και αγαπημένους καλλιτέχνες.

Ο εκλογικός μαραθώνιος κορυφώνεται στις 17.00. Η Ράνια Τζίμα, ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Νίκος Ευαγγελάτος, η Κατερίνα Παναγοπούλου, η Νίκη Λυμπεράκη, παίρνουν θέση στο εντυπωσιακό, σύγχρονο στούντιο που διαμορφώθηκε ειδικά για την ημέρα των εκλογών και σκιαγραφούν το αποτύπωμα της εκλογικής αναμέτρησης. Στις 19.00, o πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς, παρουσιάζει το exit poll, μέσα από τα πρωτοποριακά γραφικά και τις τρισδιάστατες αναλύσεις του MEGA. Μέχρι αργά το βράδυ οι δημοσιογράφοι του MEGA μεταδίδουν τα επίσημα αποτελέσματα της κάλπης, ακολουθούν τους πολιτικούς αρχηγούς στα «στρατηγεία» τους και αναλύουν τα μετεκλογικά σενάρια. Στο στούντιο, για τα πρώτα σχόλια μετά τη λαϊκή ετυμηγορία θα βρίσκονται κορυφαία στελέχη των κομμάτων και ειδικοί αναλυτές.

-------------------------

OPEN

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ψηφίζουν και το OPEN τους ενημερώνει λεπτό προς λεπτό. Από τις 05.00 το πρωί έως τις 10.00 η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Σιαδήμας θα δίνουν όλες τις χρηστικές πληροφορίες και ρεπορτάζ για το ξεκίνημα της ψηφοφορίας. Αμέσως μετά και έως τη μία το μεσημέρι τη σκυτάλη παίρνουν η Λίνα Δρούγκα και ο Γιάννης Φώσκολος. Ο παλμός της ημέρας, συνδέσεις με εκλογικά κέντρα, η ψήφος των πολιτικών αρχηγών.

Στις 13.00 το μεσημεριανό δελτίο με τη Μίνα Καραμήτρου. Στις 18.00 αρχίζει ο εκλογικός μαραθώνιος, με συντονιστή τον Νίκο Στραβελάκη. Μαζί του ο Δημήτρης Καμπουράκης, ο Παναγιώτης Στάθης και ο επικεφαλής της ΜRB Δημήτρης Μαύρος, ο οποίος στις 19.00 θα παρουσιάσει το exit poll για τη δύναμη των κομμάτων και τον αριθμό των βουλευτών που εκλέγουν.

Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και προσωπικότητες της δημόσιας σφαίρας αναλύουν και σχολιάζουν το νέο πολιτικό σκηνικό και τα σενάρια κυβερνητικών συνεργασιών μέχρι τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος και τους συσχετισμούς στην επόμενη Βουλή.

-------------------------

ΣΚΑΪ

Η Ελλάδα αποφασίζει και ο ΣΚΑΪ, όπως πάντα, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, με συνεχή ροή ειδήσεων από τα εκλογικά κέντρα και την πιο δυνατή ενημερωτική ομάδα.

Ο ενημερωτικός μαραθώνιος ξεκινά από τις 05.00 με τον Γιώργο Αυτιά και την εκπομπή «Καλημέρα» στις 09.00, τη σκυτάλη παίρνουν ο Δημήτρης Οικονόμου και ο Άκης Παυλόπουλος με την εκπομπή «Σήμερα» και στις 12.00 οι «Αταίριαστοι», Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας. Πού ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί, πώς εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία, ανταποκρίσεις από τα εκλογικά τμήματα από όλη την Ελλάδα, ζωντανές συνδέσεις με τα επιτελεία των κομμάτων, καταγράφονται και αναλύονται από την ενημερωτική ομάδα του ΣΚΑΪ. Στις 14.00, το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων με την Εύα Αντωνοπούλου κάνει τον πρώτο απολογισμό της εκλογικής διαδικασίας.

Στις 18.00, ξεκινά στον ΣΚΑΪ η μεγάλη εκλογική βραδιά με τη Σία Κοσιώνη, τον Αλέξη Παπαχελά, τον Παύλο Τσίμα και όλη την ομάδα σχολιαστών και δημοσιογράφων του σταθμού. Στις 19.00 ακριβώς, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα του EXIT POLL από τον Γιώργο Αράπογλου και την PULSE RC με τα πρώτα σχόλια από τους καλεσμένους στο στούντιο. Και όπως πάντα, τα επίσημα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών, ζωντανές συνδέσεις από τα κομματικά επιτελεία και τα εκλογικά κέντρα και οι εξελίξεις, σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

-------------------------

STAR

Εκλογές 2023 και η ενημέρωση έχει τον πρώτο λόγο στο Star, με όλο το έμπειρο δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο, να καλύπτει την εκλογική αναμέτρηση. Από τις 09.00 έως τις 13.00, o Σπύρος Λάμπρου και η Ράνια Τραγόμαλλου, θα παρουσιάσουν την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας σε όλη τη χώρα. Αναλυτικά ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις, δηλώσεις των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στα εκλογικά κέντρα που ψηφίζουν, χρηστικές πληροφορίες για τους ψηφοφόρους αλλά και πληροφορίες από τους πολίτες για την εξέλιξη της ψηφοφορίας, με καλεσμένους στο στούντιο επικοινωνιολόγους και καλλιτέχνες.

Στις 15.00 έως τις 16.00 θα ακολουθήσει το διευρυμένο Δελτίο Ειδήσεων με την Κατερίνα Τσαμούρη. Η εκλογική βραδιά ξεκινάει στις 18.00 με τη Μάρα Ζαχαρέα να συντονίζει τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων από το στούντιο του Star. Μαζί της, στον σχολιασμό και την παρουσίαση, ο Γιώργος Ευγενίδης, με καλεσμένους κορυφαίους δημοσιογράφους του πολιτικού ρεπορτάζ αλλά και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

Με το κλείσιμο της κάλπης, στις 19.00 ακριβώς ο Αντώνης Παπαργύρης θα παρουσιάσει το πανελλαδικό EXIT POLL, με την εγκυρότητα και την αξιοπιστία της GPO. Στο κοντρόλ της μετάδοσης ο σκηνοθέτης Σάκης Σιάρκος και ο Διευθυντής Σύνταξης Ηλίας Παπανικολάου ενώ η ομάδα 3d γραφικών του Star ετοιμάζει ένα ξεχωριστό set παρουσίασης των εκλογικών αποτελεσμάτων. Με ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις από τα κομματικά επιτελεία, οι δημοσιογράφοι του Star θα καταγράψουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις, τις αντιδράσεις όλων των πλευρών και θα αναλύσουν το πολιτικό σκηνικό, όπως θα διαμορφωθεί την επόμενη μέρα.