Η Universal Music Group συνεργάζεται με την Endel για την παραγωγή ακουστικών τοπίων ευεξίας με τεχνητή νοημοσύνη

Η Universal Music Group συνεργάζεται με την Endel για την παραγωγή ακουστικών τοπίων ευεξίας με τεχνητή νοημοσύνη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Νέα δεδομένα

24 Μαΐου 2023

Του Ηλία Σελιμά


Η Universal Music Group ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες μιας νέας συνεργασίας με τη γερμανική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Endel για τη δημιουργία "λειτουργικής μουσικής με βάση την τεχνητή νοημοσύνη και με γνώμονα τον καλλιτέχνη".

Σύμφωνα με την Endel, η λειτουργική μουσική είναι σχεδιασμένη για να εκπληρώνει έναν συγκεκριμένο σκοπό, όπως ο ύπνος ή η άσκηση. Ισχυρίζονται ότι είναι "μία από τις μεγαλύτερες υποκατηγορίες μουσικής ακρόασης παγκοσμίως, που περιλαμβάνει περίπου 15 δισεκατομμύρια ροές το μήνα σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες". Σύμφωνα με τη νέα συμφωνία, οι καλλιτέχνες που έχουν υπογράψει συμβόλαιο με την Universal θα μπορούν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία της Endel για να επανασχεδιάζουν τα τραγούδια τους ή να δημιουργούν εντελώς νέα κομμάτια.

Σε δήλωσή του, ο Michael Nash, Chief Digital Officer της Universal Music Group, δήλωσε "Στην UMG, πιστεύουμε στις απίστευτες δυνατότητες της ηθικής τεχνητής νοημοσύνης ως εργαλείο για την υποστήριξη και την ενίσχυση της δημιουργικότητας των καλλιτεχνών, των εταιριών και των τραγουδοποιών μας, κάτι που η Endel έχει αξιοποιήσει με εντυπωσιακή εφευρετικότητα και επιστημονική καινοτομία".

Ο ίδιος συνέχισε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε και θα αξιοποιήσουμε την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης τους για τη δημιουργία νέων μουσικών ηχοτοπίων - που εδράζονται στη φιλοσοφία μας με επίκεντρο τον καλλιτέχνη - και είναι σχεδιασμένα για να ενισχύουν την ευεξία του κοινού, τροφοδοτούμενα από τεχνητή νοημοσύνη που σέβεται τα δικαιώματα των καλλιτεχνών κατά την ανάπτυξή της".

Εν τω μεταξύ, ο Oleg Stavitsky, Διευθύνων Σύμβουλος της Endel, δήλωσε: "Η Endel είναι μια εταιρεία, η οποία έχει την ικανότητα να παράγει και να παράγει μουσική: "Είναι εξαιρετικά συναρπαστικό να βλέπουμε την UMG να αγκαλιάζει την τεχνητή νοημοσύνη με γνώμονα τον καλλιτέχνη. Η Endel επιτρέπει στις μουσικές εταιρείες όπως η UMG να αξιοποιούν τις εκπληκτικές δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και της λειτουργικής μουσικής, σεβόμενες παράλληλα τα δικαιώματα των καλλιτεχνών τους. Με αυτόν τον τρόπο, η Endel λειτουργεί περισσότερο ως συνεργάτης παρά ως εργαλείο, δίνοντας στους καλλιτέχνες τον έλεγχο και την ελευθερία, ενώ παράλληλα ικανοποιεί μια πραγματική ανάγκη της αγοράς για περισσότερη μουσική που μπορεί να υποστηρίξει την ευημερία τους".