Πώς θα παίξει αλήθεια το Milky Way του Βασίλη Κεκάτου στην ελληνική τηλεόραση;

Πώς θα παίξει αλήθεια το Milky Way του Βασίλη Κεκάτου στην ελληνική τηλεόραση;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Είδαμε τα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς του Mega.

02 Νοεμβρίου 2023

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Και τα είδαμε ένα βράδυ πριν από καιρό σε μια ειδική προβολή που διοργάνωσε το Mega στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής, στο ΚΠΙΣΝ. Δύο χορταστικά, ωριαία, επεισόδια της πολυαναμενόμενης μίνι σειράς (8 επεισοδίων συνολικά) που θα προβάλλεται στο Mega από τις 2 Νοεμβρίου.

Η σειρά είναι ένα teen drama και, νομίζω, απευθύνεται βασικά σε teens. Σε εφήβους. Βλέπουμε όσα συμβαίνουν σε μία μικρή επαρχιακή πόλη ή μάλλον σε ένα χωριό, σε μία παρέα πέντε κοριτσιών μίας τάξης του Λυκείου. Στο επίκεντρο βρίσκεται καταρχάς η Μαρία που μένει έγκυος από τον σύντροφό της, ένα μεγαλύτερό της παιδί που δουλεύει σε βενζινάδικο και, κατά δεύτερον, ο Τζο, ένας καινούργιος non binary συμμαθητής της που εμφανίζεται για πρώτη χρονιά στο χωριό και στην τάξη.

Η σειρά είναι καλογυρισμένη, υψηλών προδιαγραφών, η σκηνοθεσία είναι εξαιρετική, το ίδιο και η ανάπτυξη των χαρακτήρων, αλλά σεναριακά πάσχει πάρα πολύ. Έχει απίστευτα σεναριακά κενά και πολλές υπερβολές. Δεν θα σας κάνω σπόιλ, μην ανησυχείτε. Η γλώσσα του είναι σύγχρονη, εφηβική και, γενικά, θυμίζει ανάλογα σίριαλ όπως τα Buffy the Vampire Slayer, Cruel Summer, Pretty Little Liars, Stranger Things κτλ. 

Που κολλάει τώρα ο τίτλος; «Πώς θα παίξει αλήθεια το Milky Way του Βασίλη Κεκάτου στην ελληνική τηλεόραση;». Καταρχάς τέτοιο σίριαλ δεν έχει μεταδοθεί ποτέ ξανά σε ελληνικό κανάλι, τόσο σύγχρονο και προχωρημένο. Ποτέ. Κατά δεύτερον, αν ένα τηλεοπτικό γκέι φιλί δημιούργησε τεράστιο θέμα στη συντηρητική ελληνική κοινωνία κατά το πρόσφατο παρελθόν, τι θα συμβεί άραγε με μία γκέι σκηνή σεξ και, μάλιστα ενηλίκου με ανήλικο; Παίρνω ποπ κορν και περιμένω με ανυπομονησία τις αντιδράσεις. «Δεν πιστεύω ότι η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να δει αυτό που φτιάξαμε» είπε αμέσως μετά την προβολή ο Βασίλης Κεκάτος. Ισχύει. 

Η σειρά θα παίζεται αργά, σήμερα και κάθε Πέμπτη στο Mega, στις 23:20. Και αμέσως μετά θα ανεβαίνει στην πλατφόρμα της Vodafone TV. Νομίζω πως αυτοί που θα τη βλέπουν θα την προτιμούν on demand. Δεν έχουν μάθει άλλωστε κάποιον άλλον τρόπο για να παρακολουθούν σειρές.

Πρωταγωνιστούν: Κορίννα Ντουλλάαρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Νικολάκης
Ζεγκίνογλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα,
Αργύρης Μπακιρτζής, Μαρία Καλλιμάνη, Σοφία Κόκκαλη, Προμηθέας
Αλειφερόπουλος, Τόνια Σωτηροπούλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Στυλιάνα
Ιωάννου, Ναταλία Σουίφτ, Αφροδίτη Καποκάκη, Ευαγγελία Καμάρα, Ιώκο
Ιωάννης Κοτίδης, Ξένια Ντάνια, Σταύρος Τσουμάνης, Βίκυ Μαϊδάνογλου, Τζέο
Πακίτσας, Κασσιόπη Κλέπκου, Αλέξανδρος Βούλγαρης.

Guest stars: Λαέρτης Μαλκότσης, Νίκος Καραθάνος, Κίμων Κουρής, Ιβάν Σβιτάιλο,
Μιχαήλ Ταμπακάκης, Άλκηστις Πουλοπούλου, Ελένη Φουρέιρα.