Καμία εκπομπή που προβάλλεται στην ΕΡΤ δεν είναι παντοτινή

Καμία εκπομπή που προβάλλεται στην ΕΡΤ δεν είναι παντοτινή
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ως είδος «ανεπίσημης» απάντησης της ΕΡΤ για το κόψιμο της εκπομπής «Πλάνα με ουρά»

19 Οκτωβρίου 2023

Της Λίνας Παπαδάκη
(σύμβουλος στο γραφείο του Κωνσταντίνου Ζούλα)

Για την ιστορία «Τα πλάνα με ουρά» δεν ήταν μια ιδέα της Τασούλας, αλλά της ΕΡΤ που ένιωσε το 2020 την ανάγκη να γίνει για πρώτη φορά στην χώρα μας μια τηλεοπτική εκπομπή αφιερωμένη αποκλειστικά στις σχέσεις μας με τα ζώα. Έτσι λοιπόν συζητήσαμε με την Τασούλα που είχε σκεφθεί κάτι εντελώς διαφορετικό εκείνη την εποχή, της άρεσε πολύ η ιδέα κι έκανε αυτήν την εκπομπή με εξαιρετικό τρόπο - αξίζει να μπείτε στο #ΕRTFLIX, να την παρακολουθήσετε και σήμερα. Γι αυτό και κάθε φορά που μας δίνεται η ευκαιρία δηλώνουμε περήφανοι για την πρώτη εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση για τα ζώα που δεν έχουν ανθρώπινη φωνή.
H διεύθυνση προγράμματος της ΕΡΤ έκρινε φέτος, ύστερα από 3 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας των Πλάνων με Ουρά στην ΕΡΤ2 και συνολικά 93 επεισόδια που έχουν προβληθεί, (και υπάρχουν και σήμερα στο Ertflix) ότι η συγκεκριμένη εκπομπή ολοκλήρωσε έναν πρώτο μεγάλο κύκλο της. Και αυτό διαμηνύθηκε στην Τασούλα σε ανύποπτο χρόνο, όπως και κάποιοι άλλοι εξωγενείς λόγοι (που δεν σχετίζονται με καθεαυτή την εκπομπή) αλλά εκ των πραγμάτων μεταθέτουν την απόφαση τυχόν δημιουργίας ενός νέου κύκλου στις αρχές του 2024.
Φαντάζομαι ότι όλοι καταλαβαίνουμε πως καμία εκπομπή που προβάλλεται στην ΕΡΤ δεν είναι παντοτινή, κάποιες ολοκληρώνονται, κάποιες μετεξελίσσονται και ότι στο τέλος της ημέρας η εταιρία μπορεί να πάρει μια απόφαση, σωστή ή λάθος, θα κριθεί.
Καταλήγω λέγοντας ότι για «Τα πλάνα με ουρά» καθώς ήταν μια ιδέα της ΕΡΤ και με τη βοήθεια της Τασούλας έβαλαν τα θεμέλια για μια κοινωνία σεβασμού και αναγνώρισης των δικαιωμάτων των ζώων δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση οριστικής διακοπής τους.