Ο θείος Γιώργος Νταλάρας, «ακόμα κι αν δε χάσω δράμι»

Ο θείος Γιώργος Νταλάρας, «ακόμα κι αν δε χάσω δράμι»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με τον Γιώργο Νταλάρα μας συνδέει φιλία αρκετών ετών...

21 Ιανουαρίου 2024


Του Γιάννη Κουτράκη

Έχω δουλέψει μαζί του και γνωρίζω από πρώτο χέρι την τελειομανία του, την αγάπη για την τέχνη του και για τους ανθρώπους. Είναι εργασιομανής και αρκετά δύσκολος στη δουλειά.

Κάποιες από τις φορές που βρεθήκαμε μου έχει πει, «Α ρε μπαγάσα, πάχυνες. Χάσε κανά κιλό, για την υγεία σου στο λέω».
Kαι η αλήθεια είναι αυτή: ότι όντως έχω παχύνει και όντως θα ήταν καλό να χάσω μερικά (αρκετά) κιλά.

Τις προάλλες σκεφτόμουνα πόσο απαραίτητοι είναι στη ζωή μας άνθρωποι να μας επισημαίνουν τα λάθη μας και τις παραλήψεις μας, άνθρωποι να μας λένε αλήθειες. Οι γονείς μου πάντα μου το έλεγαν όταν ξέφευγα, αλλά οι γονείς μου έχουν φύγει από τη ζωή.

Οι καλοί μας φίλοι οφείλουν να το κάνουν.

Αυτό που νιώθω για τον Νταλάρα είναι ότι υπάρχει ένας κοντινός μου άνθρωπος να μου πει την αλήθεια, χωρίς επίκριση, με αγάπη και με ενδιαφέρον. Βλέπεις το political correct και το cancel culture μας έχουν βυθίσει σε μία «απάνθρωπη» σιωπή, δε μιλάει κανείς... πρόσφατα μάλιστα άκουσα ότι είναι λάθος ακόμα και να πεις σε κάποιον ότι αδυνάτισε…

Θεωρώ πως στη ζωή μας πρέπει να αποζητάμε ανθρώπους που θα μας πουν αλήθειες για να γίνουμε καλύτεροι (γιατί μεταξύ μας, το πάχος δεν είναι και πάρα πολύ καλή εξέλιξη).
Θέλω στη ζωή μου ανθρώπους να μου λένε ότι έχω παχύνει, ακόμα κι αν δε χάσω δράμι, τους θέλω να μου το λένε, όπως θα μου το έλεγε ο μαμά μου και ο μπαμπάς μου.

Αυτός είναι για μένα ο θείος Γιώργος.