Ο Νίκος Μαστοράκης έδειξε τον δρόμο και η ΕΡΤ τον ακολούθησε

Ο Νίκος Μαστοράκης έδειξε τον δρόμο και η ΕΡΤ τον ακολούθησε
Ακολουθήστε μας στο Google news

Εκθειάζει την (ανύπαρκτη επιτυχία) της ΕΡΤ2 και τον Κωνσταντίνο Ζούλα.

24 Ιανουαρίου 2024

 

O γνωστός Νίκος Μαστοράκης, με αφορμή ένα δημοσίευμα από τις Τυπολογίες, βρήκε ευκαιρία να αποθεώσει τόσο τον Πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα όσο και την ΕΡΤ2. Τα νούμερα ωστόσο τον διαψεύδουν... 

Έγραψαν οι Τυπολογίες:

Η ιδέα για την «ΕΡΤ Vintage» ανήκει στον Κωνσταντίνο Ζούλα, όταν συζητήθηκε η πρόταση για το μέλλον του καναλιού στο ΔΣ της εταιρείας. Μετά την απόφαση μεταφοράς του προγράμματος της ΕΡΤ2 στην ΕΡΤ3, η πρόταση ήταν το δεύτερο τηλεοπτικό πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης να μετατραπεί σε κανάλι ντοκιμαντέρ. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ διαφώνησε και πρότεινε την ανάδειξη του πλούτου των προγραμμάτων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Έγραψε και ο Νίκος Μαστοράκης:

Με αφορμή αυτό το πρόσφατο δημοσίευμα, η ομάδα του ΣΔΑΤΥ κι εγώ νιώθουμε ευτυχείς και υπερήφανοι που σπείραμε σπόρο κάλο και ο σπόρος αυτός βρήκε πρόσφορο πάτριο έδαφος, στα χωράφια της ΕΡΤ. Δεν κάναμε τίποτα πρωτότυπο, αλλά ακόμη και η κοινοτοπία μας να αναζητήσουμε χαμένες εκπομπές της ΕΡΤ, μπορεί να έκανε κάποιους συνδικάλες να ξινίσουν (είναι γνωστό το μίσος που μου έχουν κουκουεδια και σοσιαλκαθικια δεκαετίες τώρα) αλλά το ους του Κωνσταντίνου Ζουλα, ακούει παραπάνω συχνότητες.
Έκανε την ΕΡΤ2 από ψόφιο κανάλι, ένα niche κανάλι με αρχειακό υλικό και η αποδοχή του κοινού, σε μεγάλο μέρος μπαφιασμένου από τη "σύγχρονη" μυθοπλασία και τα ατέρμονα μπλαμπλαδικα ανοησίας, ήταν συγκλονιστική. Ταυτόχρονα, η ΕΡΤ2 παύει να είναι οικονομικό βαρέος και έτσι όσα εξοικονομούνται άπω το... δωρεάν/τζάμπα πρόγραμμα, μπορούν να αποδίδονται σαν "υπερωρίες" στους χιλιάδες μονίμους υπαλλήλους της.
Απομείνει να δούμε αν η ΕΡΤ2 θα συνεργαστεί, θα συμπράξει στο διάκο μας κυνήγι για υλικό που ΔΕΝ έχει, ώστε να το αποκτήσει, ή θα αρκεστεί στο δικό της πλουσιο αρχείο, όπου όμως μέχρι σήμερα δεν είδα καμία προσπάθεια αναζωογόνησης των παλιών αρχείων σε σύγχρονες τεχνικές και αισθητικές απαιτήσεις. Όπως και να έχει, το κέρδος το έχει ο Ελληνας θεατής, ο άστοχος ο δικός μας που κατακτήθηκε ήδη.
Εμείς δείξαμε τον δρόμο και δεν μας ενοχλεί καθόλου που τον ακολουθεί η κρατική τηλεόραση.
Η δασκάλα μου, η Ελένη Βλάχου, σε μια τέτοια περίπτωση θα έλεγε «η μίμηση είναι η ειλικρινέστερη έκφραση κολακείας».

 

Η αλήθεια βέβαια είναι άλλη, η αποδοχή του κοινού όχι μόνο δεν είναι συγκλονιστική αλλά εντελώς ανύπαρκτη.

Εδώ είναι οι μέσοι όροι που έκανε μέσα στον μήνα. Τα 1,6% και 1,5% τα έκανε σε Κυριακές που είχε Θεία Λειτουργία...

02/01 1,3%
09/01 1,3%
11/01 1,1%
14/01 1,6%
16/01 1%
18/01 1%
21/01 1,5%

Κι εδώ η κατάταξη της περασμένης Παρασκευής με την ΕΡΤ2 να είναι τελευταία και καταϊδρωμένη. 

19/01

1) MEGA: 15,7%
2) ΑΝΤ1: 13,4%
3) STAR: 11%
4) ALPHA: 10,7%
5) ΣΚΑΪ: 10,6%
6) ΕΡΤ1: 4,2%
7) OPEN: 3,5%
8) ΜΑΚ TV: 2,7%
9) ΕΡΤ3: 1,8%
10) ΕΡΤ2: 1%

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε κι εσείς η αποδοχή του κοινού στην ΕΡΤ2 είναι κάτι παραπάνω από... συγκλονιστική. Εχει δίκιο λοιπόν ο Νίκος Μαστοράκης, είναι καταπληκτική η ιδέα του κύριου Ζούλα για «ΕΡΤ Vintage»! Να τον πάρουμε να μας πει κι άλλες ιδέες του.

 Εν τω μεταξύ, μόνο τζάμπα δεν είναι το προϊόν όπως σημειώνει ο Νίκος Μαστοράκης. Μακροπρόθεσμα είναι πολύ ακριβό γιατί δεν ανανεώνεις το αρχείο σου και το απαξιώνεις με τις επαναλαμβανόμενες προβολές. Όλα λάθος.