Ο Στάθης Δρογώσης και ο Απόστολος Ρίζος μιλούν (και) για το ελληνικό ραδιόφωνο

Ο Στάθης Δρογώσης και ο Απόστολος Ρίζος μιλούν (και) για το ελληνικό ραδιόφωνο
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Το εμπορικό ραδιόφωνο αδιαφορεί για τους νέους δίσκους»

29 Ιανουαρίου 2024

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Αυτή την Παρασκευή 2 του μηνός και την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, ο Στάθης Δρογώσης και ο Απόστολος Ρίζος θα παίξουν στη Σφίγγα. Για δύο βραδιές, για πρώτη φορά μαζί. Ωραία σύμπραξη είναι αυτή. Με αφορμή τις συγκεκριμένες εμφανίσεις τους κάναμε με τα παιδιά μία συνέντευξη-συζήτηση που θα δημοσιευτεί στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και το efsyn.gr αυτές τις ημέρες.

Τους ρώτησα λοιπόν και για το ραδιόφωνο. Αν βρίσκουν χώρο στο ραδιόφωνο οι νέοι τραγουδοποιοί. Ήταν και οι δύο εντελώς αρνητικοί στις απαντήσεις τους. «Όχι. Το εμπορικό ραδιόφωνο αδιαφορεί για τους νέους δίσκους» είπε πρώτος ο Στάθης. «Είναι κρίμα και στενάχωρο να ακούγονται μόνο τραγούδια 20ετιας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Απόστολος: «Όχι μόνο οι νέοι, αλλά και οι παλιότεροι τραγουδοποιοί δεν βρίσκουν ραδιοφωνικό χρόνο όταν κυκλοφορούν νέα τραγούδια. Υπάρχουν βέβαια κι εξαιρέσεις, όπως κάποιες εκπομπές στο κρατικό ραδιόφωνο ή στο διαδίκτυο, οι οποίες παίζουν νέες δημιουργίες».

Αλήθεια είναι, δύσκολα τα ραδιόφωνα βάζουν στο playlist τους νέους δημιουργούς και νέα τραγούδια. Μόνο τα σίγουρα και τα δοκιμασμένα. Και τα πολυακουσμένα θα πρόσθετα εγώ.

Οι δύο δημιουργοί ωστόσο, ο Στάθης Δρογώσης και ο Απόστολος Ρίζος, δεν είναι τόσο απαισιόδοξοι γιατί πιστεύουν ότι το ξεπερνούν πλέον το ραδιόφωνο. «Δεν είναι και τόσο επιδραστικό πια το ράδιο. Υπάρχουν άλλα κανάλια επικοινωνίας της μουσικής μας», επισημαίνει ο Στάθης. «Έτσι κι αλλιώς, ο τρόπος που υπάρχει το τραγούδι στη ζωή μας έχει αλλάξει. Κι όποιος ακροατής νιώθει την ανάγκη να συναντήσει κάτι καινούργιο, θα τον βρει το δρόμο, εντός ή εκτός ραδιοφωνικού τοπίου» και ο Απόστολος.

Τα υπόλοιπα στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Και ραντεβού την Παρασκευή στη Σφίγγα. Όσο για το ελληνικό ραδιόφωνο, τι να πούμε... Αν τα κατάφεραν να το κάνουν να μην είναι πια τόσο επιδραστικό το ραδιόφωνο ούτε καν στον τομέα της μουσικής, τον κατεξοχήν  τομέα ενδιαφέροντος, τότε δεν έχουμε να πούμε και πολλά.