«Πρωταγωνιστές» με νέα έρευνα για τα νεανικά τροχαία

«Πρωταγωνιστές» με νέα έρευνα για τα νεανικά τροχαία
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ψάχνει τα αίτιά τους και μιλά με ανθρώπους που κατάφεραν να επιζήσουν από αυτά.

07 Φεβρουαρίου 2024

Έπειτα από 14 χρόνια, οπότε και είχαν κάνει αφιέρωμα στα νεανικά τροχαία, οι «Πρωταγωνιστές» επανέρχονται με νέα έρευνα πάνω στο θέμα αύριο στις 00.15 στον Alpha. Ο Σταύρος Θεοδωράκης ψάχνει τα αίτια των τροχαίων που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 600 ανθρώπους στους ελληνικούς δρόμους, το 2023, και μιλά με θύματά τους που κατάφεραν και επέζησαν. Επιπλέον, η εκπομπή με αφορμή το θέμα κάνει ειδική μνεία για την ανάγκη δωρεάς οργάνων.

Στην κάμερα του Alpha μιλούν οι γονείς του 22χρονου Αντώνη, που δεν φορούσε κράνος και σκοτώθηκε με τη μηχανή του, οι οποίοι δώρισαν 5 ζωτικά του όργανα, η Φωτεινή που έχασε το ένα πόδι της όταν μια οδηγός που χρησιμοποιούσε το κινητό της μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω στη μηχανή που επέβαινε, ο Άρης που πάντα έτρεχε με τη μηχανή και το αυτοκίνητό του και τελικά τράκαρε με 50 χιλιόμετρα, η Κατερίνα που ακρωτηριάστηκε -ενώ ο φίλος της και οδηγός της μηχανής σκοτώθηκε- όταν αυτοκίνητο μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω τους, 5 παίκτες της ομάδας μπάσκετ του Πανελλήνιου Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Ανάπηρων που ήταν θύματα τροχαίων, και ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Αττικών», Ηρακλής Τσαγκάρης.

Στην εκπομπή συμμετέχουν 24 μαθητές του 1ου Λυκείου Αγίας Βαρβάρας, που παρακολούθησαν σεμινάριο οδικής ασφάλειας και στο τέλος κλήθηκαν να απαντήσουν τι θα άλλαζαν στην οδική τους συμπεριφορά.