Οι εργαζόμενοι στο Documento λένε «δεν θα ανεχθούμε άλλη υπονόμευση. Ως εδώ»

Οι εργαζόμενοι στο Documento λένε «δεν θα ανεχθούμε άλλη υπονόμευση. Ως εδώ»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σήμερα Τετάρτη είχαμε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της εφημερίδας.

14 Φεβρουαρίου 2024

 

Η απόφαση των εργαζομένων έχει ως εξής:

Οι εργαζόμενοι του Documento παίρνουμε θέση ενάντια στην προσπάθεια απαξίωσης και σπίλωσης της επαγγελματικής και προσωπικής μας υπόστασης η οποία ξεκίνησε ως ανυπόγραφη επιστολή-καταγγελία και κατέληξε, τελικά, ως ενυπόγραφη.
Η αθλιότητα η οποία διακινείται από την 5η Φεβρουαρίου σε δημοσιογραφικά γραφεία και δημοσιεύτηκε σε ελάχιστες ιστοσελίδες τα τελευταία 24ωρα, είναι προσβλητική και υπονομευτική για το σύνολο των εργαζομένων του ομίλου Documento Media.
Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι επιχειρούν να μιλήσουν εξ ονόματός μας, μεταξύ άλλων, συνάδελφοι οι οποίοι αποχώρησαν προ πολλών μηνών και εργάζονται πλέον σε άλλα μέσα ενημέρωσης.
Προκαλεί θλιβερή εντύπωση η προσπάθεια των συναδέλφων αυτών να μας εμφανίσουν δολίως ως «ενεργούμενα» του εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη.
Προκαλούν εύλογα ερωτήματα όχι μόνο η σκοπιμότητα των ανυπόστατων καταγγελιών αλλά κυρίως οι προαναγγελθείσες κινητοποιήσεις που έχουν ως υποτιθέμενο στόχο να επαναπροσληφθούν οι καταγγέλλοντες σε ένα περιβάλλον το οποίο οι ίδιοι χαρακτηρίζουν «νοσηρό, κακοποιητικό και εκδικητικό».
Ως εργαζόμενοι του Documento έχουμε δεχθεί όλα αυτά τα χρόνια δεκάδες επιθέσεις από γνωστά και άγνωστα κέντρα εξουσίας αλλά αυτό που συμβαίνει τα τελευταία 24ωρα ξεπερνά κάθε προηγούμενο: Πρώην συνάδελφοι εργαζόμενοι σε άλλα μέσα να επιχειρούν να υπονομεύσουν την προσωπικότητά μας, την επαγγελματική μας ακεραιότητα και το αποτέλεσμα της δουλειάς μας.
Το Documento στην εποχή της ενημέρωσης 107 και της λίστας Πέτσα, ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι φωτεινή εξαίρεση.
Δεν θα ανεχθούμε άλλη υπονόμευση. Ως εδώ.