Ένα Σαββατοκύριακο με τους Smiths στον Voice 102.5

Ένα Σαββατοκύριακο με τους Smiths στον Voice 102.5
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μεγάλο αφιέρωμα

01 Μαρτίου 2024

Φέτος έκλεισαν σαράντα χρόνια από το θρυλικό ντεμπούτο δίσκο των Smiths και ο Voice 102.5 το γιορτάζει με ενα μεγάλο διήμερο αφιέρωμα, Σάββατο και Κυριακή 2-3 Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, από τις 10.30 μέχρι τις 19.30 και για κάθε μια ώρα, θα ακουστούν τα τραγούδια και οι ιστορίες πίσω από αυτά, καθώς και οι φωνές των Δημήτρη Αθανασιάδη, Ελένης Τζανάτου, Θάνου Τοκάκη, Bipolia, Θεοδόση Μίχου, Βύρωνα Κριτζά, Τόνιας Σωτηροπούλου, Con Chrisoulis, Zoe Pre, Joseph Powell από τους Youth Valley, και Νίκου Ροσσολάτου, που θα μας μιλήσουν για τα αγαπημένα τους τραγούδια.

Ο πρώτος δίσκος των Smiths κυκλοφόρησε στις 20 Φεβρουαρίου του 1984. Η συνάντηση της ιδιοφυούς και ευδιάθετης κιθαριστικής προσέγγισης του Johnny Marr με την αποξενωμένη και αμήχανη περσόνα του Morrissey, που τραγουδά για κάθε είδους απογοήτευση, λειτούργησε αναπάντεχα καλά και σήμανε την αρχή ενός ήχου που μέχρι και σήμερα μας εμψυχώνει ψύχραιμα. Το γκρουπ συνέχισε με άλλα τρία φοβερά studio albums, τα Meat is Murder, The Queen is Dead και Strangeways, Here We Come, και καθόρισε την κιθαριστική μουσική της δεκαετίας του 80’ -αλλά και αυτό που σήμερα αποκαλούμε indie rock σκηνή- όσο κανένα άλλο σχήμα. Ο Mike Joyce αναφέρει στο MOJO: «Ο αδερφός μου είχε έρθει στο Μάντσεστερ ακριβώς όταν είχαμε ξεκινήσει τις πρόβες […] είπε “Τι είδος μουσικής είναι αυτό; Φανκ; Πανκ… φολκ… ροκ;” Δε ξέρω, απάντησα, δε μπορώ να το περιγράψω».

Σάββατο και Κυριακή 2-3 Μαρτίο, από τις 10.30 μέχρι τις 19.30.