Η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την ενίσχυση του Ελληνόφωνου Τραγουδιού αποτελεί κατ’ αρχήν θετικό γεγονός.
Η ΕΔΕΜ, ήδη από την έναρξη της λειτουργίας της το 2020, συστηματικά και με επιμονή έχει προωθήσει στο Υπουργείο Πολιτισμού συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση του εθνικού ρεπερτορίου, κατά το πρότυπο άλλων ευρωπαϊκών κρατών, όπως η Γαλλία.
Παράλληλα, όμως, εντοπίζουμε ότι κάποιες από τις διατάξεις του νομοσχεδίου εγείρουν ζητήματα, εγκυμονούν κινδύνους, και χρήζουν ως εκ τούτου διευκρινίσεων και βελτιώσεων.
Η ΕΔΕΜ θα είναι ενεργά παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαβούλευσης και θα συμβάλλει, όπως πάντα, με ουσιαστικές, εμπεριστατωμένες και συγκεκριμένες προτάσεις, με βασικό μέλημα την προαγωγή της ελληνικής μουσικής δημιουργίας και την προστασία και ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας.
Κάποιες από τις διατάξεις του νομοσχεδίου εγείρουν ζητήματα, εγκυμονούν κινδύνους

Ανακοίνωση της ΕΔΕΜ (Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής) για το νομοσχέδιο της Μενδώνη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To διαχρονικό σκίτσο από το 1981 του Γιάννη Ιωάννου που ταιριάζει απίστευτα και στο 2026
Η δευτεριάτικη αθλητική στήλη του e-tetRadio: Άλμα τίτλου για την ΑΕΚ στο Φάληρο
Ραδιόφωνο και μουσική σε μια μεγάλη μετάβαση
Γιατί δεν αναλύθηκε το φαινόμενο Μαρινέλλα στα ελληνικά ΜΜΕ
Ο Άδωνις Γεωργιάδης προχωρά σε αγωγή και μήνυση εναντίον του Λάκη Λαζόπουλου
20 χρόνια (νέος) ΣΚΑΪ: «Τηλεόραση για αυτούς που την μισούν»