Παρηγοριά στον άρρωστο, το τόσο καλό «Μουσικό Κουτί» το έβλεπαν πολύ λίγοι...

Παρηγοριά στον άρρωστο, το τόσο καλό «Μουσικό Κουτί» το έβλεπαν πολύ λίγοι...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τίτλοι τέλους μετά από τέσσερα χρόνια για τη μουσική εκπομπή της ΕΡΤ.

15 Απριλίου 2024

Αυτή την Κυριακή μεταδόθηκε το τελευταίο -συγκινητικό- επεισόδιο της πολύ καλής εκπομπής με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Ρένα Μόρφη. Καλεσμένοι ήταν ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Νατάσσα Μποφίλιου και όλοι μαζί προχώρησαν και σε μία αναδρομή, σε παλιότερες εκπομπές, όπως στην αξέχαστη στιγμή που τραγούδησαν μαζί η Μαρία Φαραντούρη και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Βγήκε σε βίντεο και η Χαρούλα Αλεξίου και ζήτησε να μην σταματήσει η εκπομπή, αλλά να συνεχίσει. Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο Νίκος Πορτοκάλογλου. «Το Μουσικό Κουτί ολοκληρώνεται γιατί πραγματικά αισθάνομαι ότι κλείνει ο κύκλος και επειδή πρέπει να ασχοληθώ και λίγο με αυτό που είναι η δουλειά μου, να γράφω τραγούδια. Επίσης, σε κάθε καινούργιο σχέδιο υπάρχει κάποια στιγμή που αισθάνεσαι ότι για σένα κλείνει ο κύκλος από πολλές πλευρές. Θέλω να το καταλάβει αυτό και ο κόσμος που αγάπησε την εκπομπή».

Αυτή που μένει πάντως «ζωντανή» είναι η μπάντα της εκπομπής. Απέκτησε και όνομα τελευταίως: Μωζάικ. Και δίνει πολύ επιτυχημένες συναυλίες εδώ και χρόνια. Γιάννης Δίσκος (κλαρίνο, σαξόφωνο, φωνητικά), Δημήτρης Καζάνης (βιολί, φωνητικά), Λάμπης Κουντουρόγιαννης (φωνή, ηλεκτρική κιθάρα), Θανάσης Τσακιράκης (ντραμς, φωνητικά), Βύρων Τσουράπης (φωνή, μπάσο), Στέλιος Φραγκούς (φωνή, πλήκτρα).

Τι τα θες όμως, λέμε πόσο σπουδαίο είναι (ήταν) το «Μουσικό Κουτί» και γιατί να σταματήσει, ο κόσμος ωστόσο δεν το έβλεπε. Χθες Κυριακή η τελευταία εκπομπή έκανε μόλις 3,8% στο δυναμικό κοινό. Την ίδια ώρα η «Γη της Ελιάς» στο Mega έκανε 25,7% σύνολο και 18,1% δυναμικό, και το Survivor στο ΣΚΑΪ 20,8% σύνολο και 17,1% δυναμικό. Τετραπλάσια και πενταπλάσια νούμερα! Βέβαια, το επεισόδιο αυτό της Ελιάς δεν θα το θυμάται κανείς σε μία εβδομάδα, ενώ το επεισόδιο του «Κουτιού» θα το θυμούνται πολλοί και για πάρα πολύ καιρό...  

Το «Μουσικό Κουτί» έγραψε ιστορία και χωρίς αμφιβολία μπαίνει δίπλα στην περίφημη εκπομπή του Διονύση Σαββόπουλου, «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι».