Το Αρχείο της ΕΡΤ τιμά τον Νίκο Παπάζογλου και τον Δημήτρη Μητροπάνο

Το Αρχείο της ΕΡΤ τιμά τον Νίκο Παπάζογλου και τον Δημήτρη Μητροπάνο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δύο σπουδαίους καλλιτέχνες που «έφυγαν» από τη ζωή σαν σήμερα.

17 Απριλίου 2024

Τη μνήμη του Νίκου Παπάζογλου και του Δημήτρη Μητροπάνου τιμά σήμερα το Αρχείο της ΕΡΤ, με αφορμή την συμπλήρωση 13 και 12 ετών αντίστοιχα από τον θάνατό τους, παρουσιάζοντας στο ert.gr δύο παλαιότερες συνεντεύξεις που είχαν δώσει στη δημόσια τηλεόραση.

Η μια ήταν εκείνη του Νίκου Παπάζογλου στην εκπομπή «Αυλαία» του Γιώργου Κύβελου, παραγωγής 1994. Εκεί ο μεγάλος τραγουδιστής και τραγουδοποιός μιλά για τα πρώτα του βήματα στη μουσική, τις περιοδείες του, τις διαφορές του να είναι κάποιος μέλος ενός συγκροτήματος και σόλο καλλιτέχνης, τις μουσικές του εμπνεύσεις, τον τρόπο προσέγγισής του ως προς τη δημιουργία ενός δίσκου, τους νέους μουσικούς της εποχής κ.ά., ενώ ερμηνεύει για τους τηλεθεατές και μεγάλες επιτυχίες του. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής μιλά για τον Νίκο Παπάζογλου ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Και η άλλη συνέντευξη ήταν εκείνη του Δημήτρη Μητροπάνου στην εκπομπή «Λόγω τιμής» της Λιάνας Κανέλλη, παραγωγής 1992. Ο σπουδαίος λαϊκός ερμηνευτής μιλά για τα παιδικά του χρόνια, το πως έγινε τραγουδιστής, τα πρώτα του βήματα στον χώρο του πενταγράμμου, την συνέπεια στη δουλειά και τη ζωή του, την αγάπη του για την Θεσσαλονίκη, τον δίσκο «Εθνική μοναξιά» που κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά, τον τρόπο με τον οποίο διαλέγει τα τραγούδια του, τις συνεργασίες του, το παρόν του ελληνικού τραγουδιού, την προσωπική του ζωή, τα κοινωνικοπολιτικά θέματα εκείνης της εποχής, την πολιτική γενικότερα κ.ά.