Η «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα σε Α' μετάδοση στην Cosmote TV

Η «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα σε Α' μετάδοση στην Cosmote TV
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η συμπαραγωγή της συνδρομητικής πλατφόρμας με πρωταγωνίστρια την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

20 Απριλίου 2024

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στις κινηματογραφικές αίθουσες τον περασμένο χειμώνα, η ταινία εποχής «Φόνισσα» έρχεται σε πρώτη πανελλήνια μετάδοση στο Cosmote Cinema 2 HD, αύριο στις 21.00, ενώ αμέσως μετά την προβολή της θα είναι διαθέσιμη και on demand. Πρόκειται για μια παραγωγή της Cosmote TV και της Tanweer Productions σε σκηνοθεσία της Εύας Νάθενα, σενάριο της Κατερίνας Μπέη και πρωταγωνίστρια την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Στην ταινία παίζουν, επίσης, οι Μαρία Πρωτόπαππα, Έλενα Τοπαλίδου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Γεωργιάννα Νταλάρα, Χρήστος Στέργιογλου, Στάθης Σταμουλακάτος, Δημήτρης Ήμελλος, Χριστίνα Μαξούρη, Όλγα Δαμάνη, Έρση Μαλικένζου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Αγορίτσα Οικονόμου, Μιχάλης Οικονόμου, Βερόνικα Δαβάκη, Νίκη Παπανδρέου, Μάνια Παπαδημητρίου, Μαρία Σκουλά, Γιάννης Τσορτέκης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Ρίτα Λυτού, Λωξάντρα Λούκας και Αριάδνη Βελλή.

Παρακάτω η υπόθεση της «Φόνισσας»:

Η ταινία που εκτυλίσσεται σε ένα δυστοπικό νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900. Πρωταγωνίστρια της ιστορίας είναι η Χαδούλα, την οποία υποδύεται η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Η Χαδούλα είναι πολλά χρόνια χήρα και έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία, υπηρετώντας αυτό που της πέρασε η μητέρα της – μια σκυτάλη δύσκολη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την κατώτερη μοίρα της γυναίκας. Κάποια στιγμή, η Χαδούλα επαναστατεί μέσα της και αυτό δεν αργεί να συμβεί και προς τα έξω. Τότε, τα μικρά κορίτσια του νησιού γίνονται θύματά της. Αφαιρώντας τους τη ζωή, η ίδια νιώθει ότι τα απαλλάσσει από το κοινωνικό φορτίο που η ύπαρξή τους επιφέρει. Σύντομα οι πράξεις της αυτονομούνται και τη φέρνουν αντιμέτωπη με τον νόμο. Εγκαταλείπει το σπίτι της και βρίσκει καταφύγιο στη φύση. Όμως, όσο και αν η ηθική της τής υπαγορεύει ότι έπραξε σωστά, στην πραγματικότητα το χρόνιο τραύμα της την ακολουθεί παντού. Το τέλος έρχεται σαν λύτρωση.