Η καλή μουσική εκπομπή του Γιώργου Μουχταρίδη

Η καλή μουσική εκπομπή του Γιώργου Μουχταρίδη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με δημοσιογραφικά κριτήρια.

23 Απριλίου 2024

Τι θέλεις να ακούσεις από μία μουσική εκπομπή στο ραδιόφωνο; Και δεν αναφερόμαστε τόσο στις μουσικές επιλογές. Θέλεις να πάρεις πληροφορία. Για την επικαιρότητα της μουσικής πρωτίστως αλλά και, δευτερευόντως, για τον υπόλοιπο πολιτισμό.

Αυτό έκανε και συνεχίζει να κάνει ο Γιώργος Μουχταρίδης πλέον στον Voice 102.5, κάθε πρωί 10 με 12. Ξέρεις πως θα συντονιστείς και θα ακούσεις για πράγματα που συνέβησαν στην πόλη την προηγούμενη νύχτα. Από την αρχή της εκπομπής. Ειδικά το καλοκαίρι συντονίζεσαι και ενημερώνεσαι για το τι έγινε την προηγουμένη στο Release, παράδειγμα, Festival.Παίρνεις τη συναυλιακή πληροφορία (το λες και εμπειρία) ακούς και τα αντίστοιχα τραγούδια. Κι επειδή ο Μουχταρίδης πάει σε πολλά και διαφορετικά, η ενημέρωση είναι πιο σφαιρική.

Λίγες είναι οι εκπομπές στα μουσικά ραδιόφωνα που λειτουργούν με δημοσιογραφικά κριτήρια. Που ακούς τον παραγωγό να σε ενημερώνει για πράγματα που συμβαίνουν, για τα τραγούδια που παίζει, για πληροφορίες γύρω από τη μουσική. Μετρ του είδους είναι ο Γιάννης Πετρίδης (αλλά σε ενημερωτικό ραδιόφωνο, όχι σε μουσικό).

Οι περισσότεροι παραγωγοί πλέον, έτσι όπως είναι τα μουσικά ραδιόφωνα, αναγκάζονται και ασχολούνται με άλλα. Η μουσική έχει φύγει από το επίκεντρο. Ο Γιώργος Μουχταρίδης ευτυχώς συνεχίζει με την παλιά, καλή, συνταγή.

Ξέρετε, είναι πρόβλημα γενικότερο με τα μουσικά ραδιόφωνα. Παράδειγμα η συναυλία των Imagine Dragons στο ΟΑΚΑ. Τη μέρα που έβρεχε καταρρακτωδώς στην Αθήνα και δεν γνωρίζαμε αν θα γίνει ή όχι. Δεν υπήρχε κανένα μουσικό ραδιόφωνο να μας ενημερώνει. Να συντονιστούμε και να ακούμε σε ροή πως έχει η κατάσταση.

Καλοκαίρι έρχεται, οι συναυλίες είναι πολλές, κάθε πρωί στις 10 θα συντονιζόμαστε στον Μουχταρίδη για το ρεπορτάζ της προηγούμενης βραδιάς. Μην το θεωρείτε αμελητέο.