H διαφορά ενός ραδιοφώνου με playlist (En Lefko 87.7) κι ενός χωρίς (Voice 102.5)

H διαφορά ενός ραδιοφώνου με playlist (En Lefko 87.7) κι ενός χωρίς (Voice 102.5)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες

03 Ιουνίου 2024

Κοιτάξτε πώς διαφοροποιούνται μεταξύ τους δύο καλά ραδιόφωνα, ο En Lefko 87.7 και ο Voice 102.5, επειδή το πρώτο παίζει με playlist και το δεύτερο χωρίς.

Σήμερα το πρωί λοιπόν αναφέρθηκαν και τα δύο στις συναυλίες του Nick Cave στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Πήγαν και τον είδαν ο Παναγιώτης Μένεγος από τον En Lefko 87.7 και ο Γιώργος Μουχταρίδης από τον Voice 102.5. Και οι δυο τους ξέρουν από μουσική και συναυλίες οπότε είχαν να πουν πολλά. Και ενδιαφέροντα.

Η διαφορά λοιπόν ότι ο Voice 102.5 συνόδευσε τα λόγια με ένα τραγούδι (ποιου άλλου;) του Nick Cave (σιγά το σπουδαίο θα πείτε, τι πιο φυσιολογικό...) ενώ ο En Lefko 87.7 το συνόδευσε με ένα τραγούδι από τη Shirley Bassey! Γιατί αυτή ήταν στη σειρά του playlist.

Σε κανένα ραδιόφωνο του κόσμου δεν θα μιλούσαν για τη συναυλία ενός καλλιτέχνη στην πόλη και θα έβαζαν τραγούδι από άλλον καλλιτέχνη, άσχετο. Πήραν οι ιδιοκτήτες των ραδιοφώνων από το εξωτερικό το playlist (που δεν είναι κάτι κακό) και το έκαναν... ελληνικό playlist μέσω πατέντας. Τερατογένεση. 

Κάπως έτσι φτάνουμε σε στρεβλές καταστάσεις να μιλάς για πορτοκάλια και να σερβίρεις μήλα.

update

Μας έγραψε (στο facebook) o Παναγιώτης Μένεγος: «στον En Lefko έβαλαν το “Cosmic Dancer” από T Rex (που ο Κειβ διασκεύασε υπέροχα) και το “Balcony Man” που ήταν και κορυφαία στιγμή του λαιβ…».

Προφανώς οι Laternative θα είχαν αναφερθεί στη συναυλία και σε άλλη φάση της τρίωρης εκπομπής, σε άλλη φάση που δεν ακούσαμε. Οκ, λάθος μας, ούτως ή άλλως το σχόλιο δεν αφορούσε την εκπομπή. Όχι ότι δεν έπαιξε η Shirley Bassey. 

Δεν περιμέναμε είναι η αλήθεια ότι με τόσα που έλεγαν γύρω στις 9 το πρωί για τη συναυλία, θα είχαν αναφερθεί ξανά στον Cave και νωρίτερα. Δεν συντονίζονται και πολλοί ένα ολόκληρο τρίωρο σε μία εκπομπή. Και την ώρα που ακούνε ένα σχόλιο για τη συναυλία περιμένουν μετά να ακοούσουν και τραγούδι. Anyway... 

Το σχόλιο, η ουσία του, για το playlist ισχύει και έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν. Ακόμα και με τους Vaya Con Dios στον En Lefko. Αφήστε που κάποιοι ραδιοσταθμοί γίνονται χορηγοί σε συναυλίες (για φέτος μιλάμε) και δεν παίζουν στο πρόγραμμά τους ούτε ένα τραγούδι από τον καλλιτέχνη που προμοτάρουν. 

Ούτως ή άλλως τώρα ξεκινάει το συναυλιακό καλοκαίρι οπότε θα έχουμε πολλά ανάλογα παραδείγματα για να αναφερθούμε. Να ακούμε σχόλια για καλλιτέχνες χωρίς να παίζονται τραγούδια τους. Εδώ θα είμαστε...