Τα μουσικά ραδιόφωνα της ΕΡΤ γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

Τα μουσικά ραδιόφωνα της ΕΡΤ γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ειδικές εκπομπές, αποκλειστικές μεταδόσεις συναυλιών και αφιερώματα.

19 Ιουνίου 2024

 

Παρασκευή 21 Ιουνίου

 

Δεύτερο Πρόγραμμα

Το Δεύτερο δίνει τα μικρόφωνα σε επιλεγμένους εκπροσώπους της νεότερης γενιάς του ελληνικού τραγουδιού, που θα κάνουν τις δικές τους εκπομπές.

Στις 09:00-10:00, η Μικαέλα Θεοφίλου φιλοξενεί τη μουσικό και ερμηνεύτρια Καλλιόπη Μητροπούλου από την «Ανισόπεδη disco» παρέα με τον Pan Pan.

Από τις 11:00 ως τις 12:00 το μεσημέρι, η Irini Qn θα μοιραστεί τα μικρόφωνα με την Άντρη Βασιλειάδου και τη Μαρία Κοζάκου.

Στις 16:00, ο Σιδερής Πρίντεζης παρουσιάζει τη μουσική διαδρομή των Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη.

Στις 18:00 η Ελένη Γιαννοπούλου φιλοξενεί τη Νεφέλη Φασούλη και στις 19:00-20:00 συναντά το Παιδί Τραύμα.

Στις 20:00-21:00 ο Κώστας Θωμαΐδης συνομιλεί στο στούντιο με τη βιολονίστρια και τραγουδοποιό Νεφέλη Λιούτα (Nefeli Walking Undercover).

Σαν γέφυρα που ενώνει όλες τις γενιές του ελληνικού τραγουδιού, η Τάνια Τσανακλίδου δίνει μία δίωρη συνέντευξη στον Μιχάλη Γελασάκη (12:00-14:00).

Το εορταστικό πρόγραμμα της μέρας στο Δεύτερο θα ολοκληρωθεί με μία μεγάλη συναυλία. Λίγο μετά τις 21:00, σε απευθείας μετάδοση από το CT Garden, θα ακούσουμε τη μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη σε περιγραφή του Σιδερή Πρίντεζη.


Τρίτο Πρόγραμμα

Στις 21:00, θα μεταδώσει απευθείας από το Ηρώδειο την επετειακή συναυλία των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.
Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του καλλιτεχνικού της διευθυντή Μιχάλη Οικονόμου θα ερμηνεύσει Ντμίτρι Σοστακόβιτς, Φρεντερίκ Σοπέν, Πιότρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι και Νικολάι Ρίμσκι- Κόρσακοφ.
Σολίστ ο νεαρός πολυβραβευμένος Elisey Mysin από τη Ρωσία. Συμπράττουν η Χορωδία της ΕΡΤ και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων.

Τη συναυλία παρουσιάζει για το Τρίτο Πρόγραμμα η ραδιοφωνική παραγωγός Αλεξάνδρα Γιαλίνη.


Kosmos 93.6

Στις 14:00 έχουμε τo «Urban –Live- Sounds», σε παραγωγή και παρουσίαση από τον Μιχάλη Καμάκα. Τέσσερις νέοι καλλιτέχνες από ένα ευρύ μουσικό φάσμα και με πρόσφατη δισκογραφική δουλειά (Youth Valley, Tony Bluebird, FL, Budgerigar) θα βρίσκονται στο στούντιο της ΕΡΤ για να μιλήσουν αλλά και να διασκευάσουν ζωντανά, τραγούδια Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που έχουν υπάρξει τα δικά τους «καλλιτεχνικά είδωλα». Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Παύλο Παυλίδη και από τους Mikro στους Smiths.

Στις 16:00, ο Κωνσταντίνος Παντζόγλου παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στην Francoise Hardy μέσα από ηχητικά αποσπάσματα από συνεντεύξεις που η Francoise Hardy έδωσε στη διάρκεια της καριέρας της.

Στις 20:00, ο Πέτρος Αδάμ παρουσιάζει τα πιο σημαντικά live albums που ηχογραφήθηκαν ποτέ. Συναυλίες από τα μέσα τις δεκαετίας του 60’ μέχρι και τις μέρες μας που έμειναν στην ιστορία της μουσικής.