Κλείνει το καθημερινό φύλλο της Αυγής

Κλείνει το καθημερινό φύλλο της Αυγής
Ακολουθήστε μας στο Google news

Συνεχίζει μόνο ως κυριακάτικη η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

25 Ιουνίου 2024

 

update 2: Τι λέει η Διοίκηση της «Αυγής» για το λουκέτο στην καθημερινή έκδοση

update 1: Έντονη διαμαρτυρία από την ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο για την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να αναστείλει την καθημερινή έκδοση της εφημερίδας «ΑΥΓΗ».
Αυτός ο «ξαφνικός θάνατος» αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό, χωρίς διαβούλευση, χωρίς ενημέρωση και, κυρίως, χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον των εργαζομένων.
Ανάλογες προσπάθειες είχαν γίνει και κατά το παρελθόν αλλά συνάντησαν τη σθεναρή αντίδραση των εργαζομένων και τα όποια σχέδια αναστολής της έκδοσης ματαιώθηκαν.
Η διακοπή της καθημερινής έκδοσης του ιστορικού εντύπου, στο οποίο υπηρέτησαν κορυφαίοι συνάδελφοι και πολιτικοί προερχόμενοι από την Αριστερά, αποτελεί πλήγμα για τον Κλάδο και τραυματίζει την πολυφωνία στην Ενημέρωση.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αναθεωρήσει τη στάση της, να διαβουλευθεί με τις ενώσεις και τους εργαζόμενους και δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων.

______________________

Στην άμεση αναστολή της κυκλοφορίας του καθημερινού φύλλου της Αυγής προχώρησαν το ΔΣ της εταιρείας που την εκδίδει και το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από σχετική ανακοίνωση προς τους εργαζομένους της. Τα κακά μαντάτα τα μετέφερε ο οικονομικός διευθυντής του κόμμαος, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης. Μιλάμε μάλιστα για ξαφνικό θάνατιο μιας και ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους πως δεν θα ξαναβγεί καθημερινό φύλλο. Ούτε καν ένα τελευταίο, αύριο. Νέα ήθη, πολύ αριστερά.   

Αρνητικός ήταν και ο Μανώλης Καπνισάκης, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Δεν υπάρχουν χρήματα τους είπε. 

Το κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας θα συνεχίσει να κυκλοφορεί, όπως θα συμεχίσει να λειτουργεί και το avgi.gr, ενώ από την διοίκησή της δηλώνουν ότι προς το παρόν δεν θα γίνουν απολύσεις. Αλλά ας κρατάμε μικρό καλάθι. 

Η κίνηση αυτή ήρθε μερικούς μήνες μετά την αναστολή της λειτουργίας του Left.gr, και τις ενδοεταιρικές αλλαγές στον 91.4 Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης.

Το επόμενο διάστημα οι ιθύνοντες του κόμματος θα υλοποιήσουν ένα μοντέλο εξυγίανσης τόσο στην Αυγή όσο και στον 105.5 Στο Κόκκινο, στα πρότυπα εκείνου που υλοποιείται στον ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο καιρό. Καταλαβαίνουμε τι πρόκειται να επακολουθήσει...

Αυτό (έμελλε να) είναι το τελευταίο φύλλο της ημερήσιας Αυγής: