Fund για επενδύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό από τον όμιλο Κυριακού

Fund για επενδύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό από τον όμιλο Κυριακού
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σε συνεργασία με το Qatar Investment Authority.

26 Ιουνίου 2024

Νέο deal με άραβες επενδυτές από τον Θοδωρή Κυριακού. Ο όμιλος K Group ανακοίνωσε ότι μαζί με το Qatar Investment Authority δημιουργεί επενδυτικό fund, το οποίο θα έχει κεφάλαια ύψους 1 δισ. δολλαρίων και θα στοχεύει σε συγκεκριμένους κλάδους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ειδικότερα, στην τεχνολογία, τις τηλεπικοινωνίες, τις μεταφορές, τα logistics, τη ναυτιλία, την υγεία, τον τουρισμό κ.ά., όχι όμως στα media. Την διαχείριση του fund θα έχει η οικογένεια Κυριακού μέσω συνδεδεμένων εταιριών της.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτή τη συνεργασία με την QIA. Πιστεύουμε ότι η ελληνική οικονομία δημιουργεί ελκυστικές προοπτικές και ευκαιρίες για εγχώριους, αλλά και διεθνείς επενδυτές. Η συμφωνία αυτή είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τη μακροχρόνια δέσμευσή μας για δημιουργία βιώσιμων και αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων σε διαφορετικούς κλάδους», δήλωσε ο Θοδωρής Κυριακού.

«Η δέσμευση του QIA για επενδύσεις στην Ελλάδα, σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη μας στη δυναμική της ελληνικής οικονομίας, η οποία ωθούμενη από την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει να υπερβαίνει σε ρυθμό ανάπτυξης την Ευρωζώνη. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το QIA, η φιλοσοφία του Κ Group βασίζεται σε ένα μακροπρόθεσμο όραμα και στην προσήλωση σε ταχέως αναπτυσσόμενους κλάδους που προσφέρουν λύσεις», δήλωσε ο CEO του Qatar Investment Authority, Mansoor Al-Mahmood.

Θυμίζουμε ότι πριν δύο χρόνια, ο Θοδωρής Κυριακού συμφώνησε για την πώληση του 30% των εν Ελλάδι δραστηριοτήτων του ομίλου Antenna στο MBC Group, με έδρα το Ντουμπάι.