Πήγαμε, είδαμε τη Μαρίνα Σάττι στην Τεχνόπολη

Πήγαμε, είδαμε τη Μαρίνα Σάττι στην Τεχνόπολη
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Μαρίνα τους πήγες τάπα»

27 Ιουνίου 2024

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου
Φωτογραφίες: Τάσος Παπαϊωάννου

Η Μαρίνα Σάττι πέρασε πλέον σε άλλο level. Συνολικά εννοώ και όχι μόνο δημοφιλίας που βρίσκεται σε τεράστια ύψη. Αλλά και μουσικά. Όσοι την παρακολουθούμε πολλά χρόνια τώρα, από τα πρώτα της βήματα, το βλέπουμε.

Άλλαξε πια και το κοινό της. Χθες το βράδυ στην Τεχνόπολη ήταν το νέο κοινό της Μαρίνας, αυτό που απέκτησε με(τά) την Eurovision. Το 80 με 90% του κοινού ήταν κορίτσια μικρά, μέχρι 20 ετών. Που τραγουδούσαν όλα τα νέα κομμάτια. Και επευφημούσαν το είδωλό τους σε ό,τι κι αν έλεγε. Λατρεία.

Η Μαρίνα τώρα τι έκανε; Καταρχάς είπε τις τρεις μεγάλες επιτυχίες της κατευθείαν στο ξεκίνημα. Ζάρι, Μάντισσα και Σπίρτο και Βενζίνη (Ρίξε στο κορμί μου σπίρτο...) ήταν τα πρώτα τρία κομμάτια, back 2 back, να τους ξεσηκώνει όλους. Και μετά άρχισε τα καταπληκτικά δικά της. Τα παραδοσιακά, τα πολυφωνικά, τα αραβικά κ.ο.κ. Πολύ μου άρεσε αυτό, μάθαινε σε έναν «άσχετο» κόσμο ωραίες και διαφορετικές μουσικές. Δωρεάν μαθήματα. 

Και μετά ήρθε το Mixtape, ένα κομμάτι που δεν κατάλαβα τη δυναμική του με τη μία. Το βλέπεις ότι έχει πολλά streams οκέι, αλλά βλέπεις και την αποδοχή του στα live. Πολύ έξυπνο κομμάτι. Και χθες έκανε και την έκπληξη η Μαρίνα, μετά το sample με τον Λευτέρη Πανταζή (τον βλέπαμε στα video wall) τον έβγαλε και ζωντανά στη σκηνή. Τον ΛΕ ΠΑ. Καλτ φιγούρα που αποθεώθηκε αρχικά από τα μικρά κορίτσια. Στη συνέχεια βέβαια έκανε ένα σύντομο ποτ πουρί με δικά του τραγούδια, οπότε βρέθηκε να τραγουδάει σχεδόν μόνος του το «το 'πε το 'πε ο παπαγάλος» με την πιτσιρικαρία να τον κοιτάζει μάλλον με απορία.

Σχεδόν δύο ώρες έπαιξε η Μαρίνα Σάττι και νομίζω ότι ουδείς θα έφυγε δυσαρεστημένος από την Τεχνόπολη. Φουλ παραγωγή, ζωντανή μπάντα, δύο επιπλέον φωνές, χορευτές. Μου άρεσε που ανακάτευε τα τωρινά με τα παλιά της αλλά, πλέον, είναι κάτι άλλο. Καμία σχέση με αυτό που είχα δει παράδειγμα στον Κήπο του Μεγάρου. Και άλλο κοινό, επαναλαμβάνω. Σκεφτείτε ότι η dj πριν την έναρξη της συναυλίας έπαιζε κάτι σαν Βανδή αν δεν κάνω λάθος με το κοινό να τραγουδάει και να ζητωκραυγάζει. Άλλο πράγμα.

Πολύ καλή τραγουδίστρια, πολύ καλή performer. Αστέρι που λάμπει. Το συμπέρασμα είναι ότι όντως η Μαρίνα τους πήγε τάπα.