Κάλεσμα των εργαζομένων της Αυγής για στήριξη της εφημερίδας

Κάλεσμα των εργαζομένων της Αυγής για στήριξη της εφημερίδας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με τρία βασικά αιτήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

29 Ιουνίου 2024

Κείμενο με το οποίο καλούν τον κόσμο να στηρίξει την Αυγή εξέδωσαν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας -οι οποίοι απεργούν τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα- μετά την τελευταία τους γενική συνέλευση. Σε αυτό ζητούν την επανακυκλοφορία του καθημερινού φύλλου της Αυγής, την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την καταβολή των δεδουλευμένων τους αλλά και παλαιότερων οφειλών.

Όχι στο κλείσιμο της «ΑΥΓΗΣ»

Tην Τρίτη 25 Ιουνίου, η ΑΥΓΗ καταδικάστηκε σε «ξαφνικό θάνατο», μετά από 72 χρόνια λειτουργίας.

Ο βασικός μέτοχος αποφάσισε, αιφνιδίως, και χωρίς κανέναν σχεδιασμό για την επόμενη μέρα, να αναστείλει τη λειτουργία της καθημερινής έκδοσης, κρατώντας μόνο το κυριακάτικο φύλλο και το site.

Κουβαλώντας μια βαριά Ιστορία, η εφημερίδα της Αριστεράς, που έκλεισε μόνο από τη χούντα, παρέμεινε στην πρωτοπορία των αγώνων του λαού για Δημοκρατία, Ελευθερία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Παρήγαγε πολιτισμό και ήθος, στάθηκε με συνέπεια στο πλευρό εργαζομένων, νέων, ανέργων, απολυμένων, φοιτητών, προσφύγων, μεταναστών, ΛΟΑΤΚΙ+, δίνοντας μεγάλες δημοσιογραφικές μάχες. Δεν εξαρτήθηκε από διαπλεκόμενα πολιτικο-οικονομικά συμφέροντα και «μαύρα ταμεία», δεν θυσίασε την αλήθεια στον βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας.

Τη στιγμή που η πολυφωνία στα μέσα ενημέρωσης δοκιμάζεται σκληρά, η επιβίωσή της αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για τον δημοκρατικό, προοδευτικό και αριστερό κόσμο.

Το κλείσιμό της αποτελεί σοβαρότατο πλήγμα στην ελευθεροτυπία, την πολυφωνία, εντέλει τη Δημοκρατία, και μάλιστα σε μια περίοδο που η ανάγκη για έγκυρη και πλουραλιστική ενημέρωση είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Τα όποια προβλήματα της ΑΥΓΗΣ μπορούν να αντιμετωπιστούν με τον διάλογο· όχι με την επιβολή οδυνηρών αποφάσεων ερήμην των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν «βάλει πλάτη» χρόνια τώρα για την επιβίωσή της.

Ζητάμε την αλληλεγγύη σας για να μην αφήσουμε την μαχόμενη φωνή της δημοσιογραφίας, της Αριστεράς και της κοινωνίας να σιγήσει.

Οι εργαζόμενοι της Αυγής, σας καλούμε να σταθείτε στο πλευρό μας με όποιον τρόπο ή μέσο θεωρείτε πρόσφορο, προκειμένου να μείνει ανοιχτή η εφημερίδα. Ακόμα και μια ανάρτηση ή μια ανακοίνωση είναι πολύτιμες κινήσεις αλληλεγγύης.

Στηρίξτε μας προκειμένου:

- Να ανοίξει και πάλι το καθημερινό φύλλο της «Αυγής»

- Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και να μην γίνει καμία απόλυση

- Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα αλλά και οι παλαιότερες οφειλές