Πάρτε την «Αυγή» εσείς ή να την αγοράσει ιδιώτης

Πάρτε την «Αυγή» εσείς ή να την αγοράσει ιδιώτης
Ακολουθήστε μας στο Google news

Διπλή πρόταση Κασσελάκη προς τους εργαζόμενους της εφημερίδας.

05 Ιουλίου 2024

update

To μεσημέρι της Παρασκευή είχαμε επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στα γραφεία της Αυγής για να συναντηθεί με τους εργαζόμενους.
Ξεχάστε το καθημερινό φύλλο τους είπε, δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχιστεί, στόχος είναι να γίνει αναδιάρθρωση με εσωτερικές μετακινήσεις και πιθανές μειώσεις μισθών.
Ειδάλλως αν θέλουν να την πάρουν την εφημερίδα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι (καθαρή από χρέη) ή να πωληθεί σε ιδιώτη. Ή να υπάρξει κάποιου είδους συνδιαχείριση με το κόμμα και τους εργαζόμενους μαζί.

update 2

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΕΟΔ), Maja Sever, βρέθηκε στο πλευρό των δημοσιογράφων της εφ. «Η ΑΥΓΗ» και συνομίλησε με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος, την ίδια ώρα, είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους.
«Κανείς δεν μπορεί να κλείσει την "Αυγή". Ή όχι; Στις 26 Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας. Ζήτησα από τον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη να εξοφληθούν οι μισθοί των εργαζόμενων και να αναλογιστεί τη σημασία του πλουραλισμού των ΜΜΕ στην Ελλάδα», δήλωσε η Maja Sever, η οποία βρέθηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας για τη δίκη Καραϊβάζ.

#############

Δύο λύσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας της εφημερίδας προσφέρθηκε να δώσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στη συνάντηση που είχε μετά την Πολιτική Γραμματεία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της «Αυγής».

Η πρώτη ήταν να ξεπληρώσει ο ίδιος τα χρέη της εφημερίδας και μετά να την παραδώσει στους εργαζόμενους ώστε να την κρατήσουν εκείνοι και να τη λειτουργήσουν ως αυτοδιαχειριζόμενη.

Η δεύτερη πρόταση ήταν να μπει ιδιώτης στην εφημερίδα, να την αγοράσει δηλαδή κάποιος τρίτος. Χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω ανάλυση, ποιος θα είναι αυτός και αν υπάρχει ήδη. Ο Βασίλης Σκουρής ωστόσο σήμερα το πρωί στα Παραπολιτικά 90.1 είπε πως υπάρχει και ότι είναι άνθρωπος εκτός πολιτικής.

Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας αρνήθηκαν και τις δύο προτάσεις. Το αδιέξοδο παραμένει.