«1ο Plastiras Lake Festival»: Έρχεται να δώσει μουσική πνοή στην καρδιά της Ελλάδας

«1ο Plastiras Lake Festival»: Έρχεται να δώσει μουσική πνοή στην καρδιά της Ελλάδας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ, μιλούν στο loaded.gr

05 Ιουλίου 2024

Το φετινό καλοκαίρι, γεννιέται ένα νέο μουσικό και κατασκηνωτικό φεστιβάλ: Το 1ο Plastiras Lake Festival.

Από τις 11 έως τις 14 Ιουλίου, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε συναυλίες, μεσημεριανά γλέντια αλλά και να λάβουμε μέρος σε πολλές υπαίθριες δραστηριότητες στο μαγευτικό τοπίο της Λίμνης Πλαστήρα

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ Δημήτρης Μουστάκας και Αποστόλης Καραμάνης, μιλούν στο loaded.gr για το πώς γεννήθηκε η ιδέα του φεστιβάλ και μαθαίνουμε όλες τις λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και την παραμονή μας στη Λίμνη Πλαστήρα!

 

Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε πώς και πότε γεννήθηκε η ιδέα για το 1ο Plastiras Lake Festival

Η ιδέα για το Plastiras lake festival υπήρχε στο μυαλό μας εδώ και αρκετό καιρό. Σε αυτό συνέβαλε ένας μουσικός χώρος που έχουμε χτίσει εδώ και λίγα χρόνια λίγο έξω από την πόλη της Καρδίτσας όπου πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι συναυλίες με μεγάλα ονόματα της ελληνικής σκηνής. Η συμμετοχή του κόσμου είναι πoλύ θερμή για τα καλλιτεχνικά δρώμενα. Έτσι σε συνδυασμό με την ιδανική τοποθεσία της λίμνης Πλαστήρα σκεφτήκαμε το στήσιμο ενός φεστιβάλ μεγάλου βεληνεκούς.

Γιατί επιλέξατε τη λίμνη Πλαστήρα;

H Λίμνη Πλαστήρα αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για κάθε εποχή του χρόνου, καθώς φημίζεται για την φυσική ομορφιά της. 

Όπως λένε και οι ντόπιοι είναι η λίμνη των τεσσάρων εποχών, αφού έχει κάθε εποχή κάτι να σου προσφέρει. Τα  συναρπαστικά υδάτινα τοπία σε συνδυασμό με τα ψηλά βουνά των Αγράφων προσφέρουν στον επισκέπτη την ευκαιρία να γίνει ένα με τη φύση. Επίσης, οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν τα γραφικά χωριουδάκια της περιοχής , να γνωρίσουν την παράδοση του τόπου, να συνομιλήσουν με τους ντόπιους και να γευτούν τοπικές παραδοσιακές γεύσεις. 

Το υψόμετρο της περιοχής επιτρέπει στην θερμοκρασία να μην φτάνει σε ενοχλητικά επίπεδα το καλοκαίρι ακόμα και το μεσημέρι, κάτι που την κάνει ιδανική για κατασκήνωση, πόσο μάλλον όταν η κατασκήνωση συνδυάζεται και με τρεις μέρες γεμάτες μουσική και δραστηριότητες. 

Τι θα περιλαμβάνει το τριήμερο πρόγραμμα του Φεστιβάλ;

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ ξεκινάει από το πρωί με υπαίθριες δραστηριότητες και παράλληλες δράσεις στην τοποθεσία του φεστιβάλ αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Τα μεσημέρια του Σαββάτου και της Κυριακής θα λάβουν μέρος μεσημεριανά γλέντια στα γραφικά χωριά της περιοχής.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 13/7 στο Νεοχώρι λίμνης Πλαστήρα θα διασκεδάσουμε με τους ΡΟΥΜΠΑΓΙΑΤ, ενώ την Κυριακή 14/7 θα γλεντήσουμε με τους ΓΚΙΝΤΙΚΙ στην Κερασιά λίμνης Πλαστήρα. Το απόγευμα οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετέχουν σε δράσεις και εργαστήρια και το βράδυ να απολαύσουν τις μεγάλες συναυλίες με τα πιο χοτ ονόματα της ελληνικής σκηνής.

Αναλυτικά : Την Παρασκευή 12/7 ξεκινάμε δυναμικά με ΚΑΝΤΙΝΕΛΙΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΟΥΛΗ ΚΑΙ ΜΑΤΟΥΛΑ ΖΑΜΑΝΗ

Το Σάββατο 13/7 το πρόγραμμα συνεχίζεται με τους ΚΟΙΝΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ, τον ΕΙΣΒΟΛΕΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟ ΤΙΜΗΣ.

Την Κυριακή 14/7 έρχεται το καλύτερο κλείσιμο και στην σκηνή του φεστιβάλ ανεβαίνουν ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ ΚΑΙ VILLAGERS OF IOANNINA CITY. 

Πώς έγινε η επιλογή των καλλιτεχνών και των δράσεων; 

Οι καλλιτέχνες τους οποίους προσεγγίσαμε θεωρούμε πως είναι κάποιοι από τους πιο αξιόλογους και πετυχημένους ο καθένας στο είδος τους. Θέλαμε να ικανοποιήσουμε κάθε ηλικιακό κοινό και έτσι καταλήξαμε σε αυτούς. Οι δράσεις τις οποίες επιλέξαμε είναι άμεσα συνδεδεμένες με το φυσικό περιβάλλον της λίμνης Πλαστήρα, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να το γνωρίσουν και να γίνουν ένα με αυτό. 

Ποια κριτήρια λάβατε υπόψη σας για τη διοργάνωση;

Σαφώς αυτό που λάβαμε κυρίως υπόψη είναι το φυσικό περιβάλλον και ο σεβασμός μας προς αυτό. Έτσι προχωρήσαμε σε ενέργειες όσο γίνεται λιγότερο επεμβατικές για το φυσικό περιβάλλον και με γνώμονα την προστασία του.

Οι κατασκηνωτές τι θα πρέπει να γνωρίζουν;

Αρχικά, στο χώρο του camping μπορούν να κατασκηνώσουν μόνο όσοι διαθέτουν τριήμερο εισιτήριο. Πρόκειται για ένα χώρο με 24ωρη φύλαξη και πάρκινγκ. Επίσης, θα υπάρχουν ντουζιέρες και τουαλέτες για την προσωπική σας υγιεινή. Τέλος, στον χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχουν κιόσκια με φαγητό, καφέ, ψιλικά, τσιγάρα, είδη υγιεινής και μπαρ.

Τι μέτρα θα ληφθούν για μην υπάρχουν επιπτώσεις στο περιβάλλον;

Το φυσικό περιβάλλον που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ πρόκειται να είναι το σπίτι μας για αυτές τις ημέρες. Επομένως, στόχος όλων μας είναι να φροντίσουμε και να προστατέψουμε την φύση και τον χώρο, όπως άλλωστε αυτές είναι και οι οδηγίες προς τους επισκέπτες μας. Παράλληλα, στο χώρο θα υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης αλλά και ειδικό προσωπικό που θα φροντίζει για την καθαριότητα του χώρου. 

Πόσο σημαντικό είναι το φεστιβάλ για την τοπική κοινωνία;

Το φεστιβάλ είναι πολύ σημαντικό για την τοπική κοινωνία. Οι ντόπιοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τρεις μέρες γεμάτες δράση και να απολαύσουν δυνατά live πετυχημένων καλλιτεχνών. Επίσης, η ανάδειξη της περιοχής της λίμνης Πλαστήρα μέσω του φεστιβάλ, πιστεύουμε πως θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της. 

Μέχρι στιγμής ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου;

Η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής είναι αρκετά καλή. Πιστεύουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη και να δημιουργήσουμε στους επισκέπτες τις καλύτερες εντυπώσεις, ώστε την επόμενη χρονιά να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή. 

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το φεστιβάλ; 

Ένας από τους κύριους στόχους του φεστιβάλ είναι να δώσει μουσική πνοή στην καρδιά της Ελλάδας και να αναδείξει τις φυσικές ομορφιές της περιοχής. Η επαφή με την φύση πιστεύουμε πως συντελεί ευεργετικά στην ανάπτυξη του ατόμου. Η ηρεμία της φύσης επιδρούν θετικά στην ψυχική ισορροπία προσφέροντας γαλήνη και ισορροπία. Το αίσθημα ελευθερίας που προσφέρει σε όλους τους επισκέπτες η επαφή με τη λίμνη αποτελεί προνόμιο για την εποχή μας. Έτσι οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν πολύτιμες στιγμές χαλάρωσης και γνήσιας ψυχαγωγίας. Εξάλλου απ’όλα τα παραπάνω εμπνευστήκαμε και το σλόγκαν του φεστιβάλ Βάλε - Ταξίδεψε - Τραγούδα - Κράτα ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ!

Δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ΕΔΩ