Το πτυχίo του Κωνσταντίνου Ζούλα, τα Παραπολιτικά και ο ΣΥΡΙΖΑ

Το πτυχίo του Κωνσταντίνου Ζούλα, τα Παραπολιτικά και ο ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κόντρα για τον Πρόεδρο της ΕΡΤ σε λάθος βάση (διότι άλλα πράγματα είναι τα σημαντικά).

08 Ιουλίου 2024

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου η αποκαλυπτική στήλη Big Mouth του PowerGame των Παραπολιτικών, έγραψε πως ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας δεν διαθέτει ελληνικό πτυχίο ΑΕΙ (προϋπόθεση για τη θέση που βρίσκεται) αλλά πτυχίο από το εξωτερικό που δεν είναι αναγνωρισμένο στην Ελλάδα.

Έγραψε, σχετικά: «Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΡΤ δεν διαθέτει πτυχίο αναγνωρισμένο στην Ελλάδα, το οποίο είναι προϋπόθεση για να μπορεί κάποιος, όχι να διοικήσει, αλλά ακόμα και να είναι υποψήφιος για να διοικήσει δημόσιο οργανισμό, σύμφωνα με τον νόμο Κεραμέως. Σύμφωνα με την πηγή μου, που ομολογώ ότι δεν είναι σαν αυτές που είχε αυτός ο τεράστιος δημοσιογράφος όταν ασκούσε το επάγγελμα, ο Ζούλας ζητεί να εξαιρεθεί η ΕΡΤ από τον νόμο Κεραμέως, με ειδική ρύθμιση».

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ δεν απάντησε αρχικά στο δημοσίευμα. Το έκανε την επομένη, Σάββατο 6 Ιουλίου, μετά την ανακοίνωση που έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι «ο κ. Ζούλας και η κυβέρνηση οφείλουν να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις αναφορικά με τους τίτλους σπουδών του». Ο Κωνσταντίνος Ζούλας είπε ότι διαθέτει πτυχίο της Νομικής Σχολής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης και πρόσθεσε: «Αν ήταν στοιχειωδώς σοβαροί οι συγγραφείς της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, θα γνώριζαν ότι αυτό ήταν προαπαιτούμενο για την τρέχουσα θητεία μου και είναι κατατεθειμένο ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019 στη Διακομματική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ενώπιον της οποίας υποβλήθηκα και σε έλεγχο και σε ακρόαση».

Σήμερα το Big Mouth επανήλθε, αλλάζοντας ωστόσο το πρώτο δημοσίευμα: «Όσο για το πτυχίο της Νομικής που επικαλείται ο Ζούλας, του θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό του ΑΣΕΠ, το πτυχίο του δεν είναι σχετικό με τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ, άρα δεν μπορεί καν να είναι υποψήφιος. Εκτός κι αν ο Ζούλας διεκδικεί να γίνει πρόεδρος του Ταμείου των Νομικών και δεν το πήραμε είδηση. Εκεί, ναι, το πτυχίο του είναι σχετικό. Αυτό είναι το θεσμικό κώλυμα που προσπαθεί να παρακάμψει ο απερχόμενος, πιέζοντας εκ νέου την κυβέρνηση να "διευρύνει" λίγο τα κριτήρια του ΑΣΕΠ για χάρη του».

Η προκήρυξη για τη θέση του Προέδρου της ΕΡΤ που βγήκε στη Διαύγεια στις 19 Αυγούστου 2019 είναι ξεκάθαρη, τουλάχιστον ως προς τους τίτλους σπουδών: πτυχία ΑΕΙ γενικά λέει, όχι πτυχίο συγκεκριμένο με την ΕΡΤ. Αν και το PowerGame λέει για το ΑΣΕΠ, όχι για την προκήρυξη που αναφέρει:
«Οι υποψήφιοι για τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. πρέπει να διαθέτουν τα κατωτέρω τυπικά και ουσιαστικά προσόντα:
1. Να είναι υπήκοοι κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
2. Να διαθέτουν τίτλους σπουδών πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμους της αλλοδαπής είτε να είναι πρόσωπα εγνωσμένου κύρους με αποδεδειγμένη διεθνή αναγνώριση του έργου τους».

Δεν θα σχολιάσουμε αυτό το «πρόσωπα εγνωσμένου κύρους με αποδεδειγμένη διεθνή αναγνώριση του έργου τους» γιατί καταλαβαίνετε πόσα και πόσοι μπορούν να χωρέσουν μέσα σε μία τόσο γενικόλογη φράση!

Το ΦΕΚ διορισμού του Κωνσταντίνου Ζούλα έχει Αρ. Φύλλου 749 και δημοσιεύτηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2019.

Στα τραγελαφικά εκείνης της εποχής, δείγμα της ανικανότητας αλλά και της αλαζονείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το γεγονός ότι ανακοίνωσαν το διορισμό Ζούλα πριν καν βγάλουν την προκήρυξη!