Εβγαλε χαζή τη συνέλευση ο Διευθυντής του «105.5 Στο Κόκκινο»

Εβγαλε χαζή τη συνέλευση ο Διευθυντής του «105.5 Στο Κόκκινο»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Νυχτερινή ανάρτηση του Αδάμ Γιαννίκου

11 Ιουλίου 2024

 

update

Ο Γιάννης Ανδρουλιδάκης, ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ στο 105.5 Στο Κόκκινο, με δήλωσή του αδειάζει πλήρως τον διευθυντή του σταθμού Αδάμ Γιαννίκο:

«Κλήθηκα σε συνάντηση από τον διευθυντή του σταθμού την Δευτέρα 8/7, στην οποία μου ζητήθηκε να μεταφέρω το αίτημα για τέσσερις συναινετικές αποχωρήσεις εργαζομένων από τον σταθμό. Ως αιτία μου δηλώθηκε η κατάργηση της απογευματινής ενημερωτικής ζώνης του σταθμού για λόγους μείωσης του κόστους. Ως όφειλα, μετέφερα το γενικό πλαίσιο στη συνέλευση των εργαζομένων και την ειδική πρόταση στα πρόσωπα τα οποία αφορούσε».

_________________

Στην απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων του «105.5 Στο Κόκκινο» αναφέρεται ρητώς η «ανακοίνωση συρρίκνωσης του προγράμματος ήδη μέσα στις επόμενες εβδομάδες». Και προσθέτουν και το εξής: «Η ανακοίνωση συρρίκνωσης του προγράμματος που συνιστά περιορισμό και υποτίμηση του παραγόμενου έργου μας, αποτελεί μία ακόμα κίνηση που στοχεύει αποκλειστικά στη μείωση του κόστους, χωρίς να δίνει την παραμικρή προοπτική ανάπτυξης και βιωσιμότητας του ραδιοφώνου». Το συζήτησαν άλλωστε οι άνθρωποι εκτενώς στη συνέλευση, ήταν και ο βασικός λόγος που μεταφέρθηκε σε εκείνους στους οποίους ζητήθηκε εθελουσία-απόλυση.

Στην ανάρτησή του λοιπόν ο Αδάμ Γιαννίκος αναφέρει ότι «ουδέποτε ανακοίνωσα οπουδήποτε και προς οποιονδήποτε ότι, ενόψει της νέας σεζόν, σχεδιάζεται ή έχει ληφθεί απόφαση να μην υπάρχουν ενημερωτικές εκπομπές μετά τις 15:00, ούτε ότι ο σταθμός μετά το μεσημεριανό μαγκαζίνο θα παίζει μόνο μουσική». Όπως και ότι «ποτέ δεν έγινε ούτε πρόκειται να γίνει διακοπή εκπομπών και απομάκρυνση προσώπων βάσει ιδεολογικών και πολιτικών προτιμήσεων».

Αν ισχύει αυτό που λέει ο Διευθυντής του σταθμού τότε ο εργασιακός εκπρόσωπος Γιάννης Ανδρουλιδάκης είπε ψέματα στους εργαζόμενους. Και ας τους το μετέφερε επίσημα ώστε να συζητηθεί στη συνέλευση. Και η συνέλευση μετά έβγαζε άσχετες ανακοινώσεις για συρρίκνωση του προγράμματος που ουδέποτε ανακοίνωσε ο Αδάμ Γιαννίκος. Τέτοια πλάνη.

Αν όμως ισχύει -επαναλαμβάνουμε- ό,τι λέει ο Διευθυντής του σταθμού τότε πρέπει να εξηγήσει η διοίκηση του σταθμού σε αυτούς τους τέσσερις εργαζόμενους με την «εθελούσια» έξοδο (δύο εκ των οποίων έχουν εκπομπές απογευματινές) γιατί δεν τους θέλουν. Μπορεί να τους θεωρούν κακούς δημοσιογράφους ή ανίκανους. Μπλέκει το πράγμα...

Θέλει τέχνη πάντως να γράφεις ότι ουδέποτε ανακοίνωσες κάτι βγάζοντας χαζή μία ολόκληρη συνέλευση...

Για την επίθεσή του Γιαννίκου στη Φωτεινή Λαμπρίδη και το TVXS δεν θα σχολιάσουμε κάτι. Θέλει τέχνη και αυτό.