Η ΕΡΤ2 τιμά τον Μίμη Πλέσσα και τον Χρήστο Λεοντή

Η ΕΡΤ2 τιμά τον Μίμη Πλέσσα και τον Χρήστο Λεοντή
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αφιέρωμα του δεύτερου καναλιού της ΕΡΤ στους δύο σπουδαίους συνθέτες.

12 Ιουλίου 2024

Μια ειδική αφιερωματική εκπομπή και μια συναυλία σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, θα προβάλλει αυτό το Σαββατοκύριακο η ΕΡΤ2 τιμώντας το έργο δύο μεγάλων Ελλήνων συνθετών, του Μίμη Πλέσσα και του Χρήστου Λεοντή. Αναλυτικά:

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ

23.00 «Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ» - ΕΡΤ ΑΡΧΕΙΟ (Ε)

Μουσικό αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Κορδέλλας
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Λουκίλα Καρρέρ
Παραγωγός: Βίκυ Λάσκαρη
Οργάνωση παραγωγής: Βίλλυ Μανωλιά
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Πουλίδης
Εκτέλεση παραγωγής: Cut Production

-------------------------

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ

23.00 «ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΟΝΤΗΣ - 60 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ - ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ» - Α' ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Συναυλία του Χρήστου Λεοντή που δόθηκε στο Ηρώδειο τον Σεπτέμβριο 2023.
Τον Μάρτιο του 1963, στο Θέατρο «Ακροπόλ», ο Μίκης Θεοδωράκης παρουσίασε τον Χρήστο Λεοντή και τον Μάνο Λοΐζο, στην παρθενική τους συναυλία, όπου για πρώτη φορά παρουσίαζαν τη μουσική και τα τραγούδια τους στο κοινό. Τρεις μήνες αργότερα, ο Μάνος Χατζιδάκις τον παρουσίασε στο θεατρόφιλο κοινό με ευχές και θερμά λόγια, στη «Μαγική Πόλη», την παράσταση που ανέβασε με τον Μίκη Θεοδωράκη στο θέατρο «Παρκ». Ήταν το βάπτισμα του συνθέτη Χρήστου Λεοντή στον μαγικό χώρο της μουσικής. Το 2023 έκλεισαν 60 χρόνια σ’ αυτό το ταξίδι. Αυτή η συγκυρία, έδωσε την ευκαιρία στον Χρήστο Λεοντή να ξαναβρεθεί και να συνταξιδέψει πάλι μαζί μας, με μια μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο, στις 26 Σεπτεμβρίου, σε μια παράσταση που ανατρέχει σε μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές αυτής της εξηντάχρονης πορείας.
Μέρος των εσόδων διατέθηκε στο «Σπίτι του ηθοποιού» για την ενίσχυση των σκοπών του.

Ερμηνεύουν: Μίλτος Πασχαλίδης, Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Ηρώ Σαΐα, Ιωάννα Φόρτη, Αγγελική Τουμπανάκη, Πάνος Μπούσαλης
Έκτακτη συμμετοχή: Maria del Mar Bonet
Φιλική συμμετοχή: Σταμάτης Κραουνάκης
Διεύθυνση oρχήστρας: Χρήστος Λεοντής

Συμμετέχουν οι χορωδίες: «Ambitus» Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης (διδασκαλία Κατερίνα Βασιλικού) και των Δήμων Κηφισιάς & Βύρωνα (διδασκαλία Θανάσης Αρβανίτης)

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Νεοκλής Νεοφυτίδης (πιάνο), Μανόλης Ανδρουλιδάκης (κιθάρα), Αντώνης Παπαγγελής (κιθάρα), Γιάννης Σινάνης (μπουζούκι), Βαγγέλης Ζαρμπούτης (μπουζούκι), Νίκος Παπαναστασίου (ακορντεόν), Μάνος Αβαράκης (φυσαρμόνικα), Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά), Βασίλης Ραψανιώτης (βιολί), Μιχάλης Πορφύρης (βιολοντσέλο), Μίμης Ντούτσουλης (μπάσο), Τάκης Βασιλείου (ντραμς)

Παρουσιάζει ο Σπύρος Παπαδόπουλος
Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης
Ηχοληψία: Γιάννης Παπαδόπουλος, Πασχάλης Κολέντσης
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης
Παραγωγή: Cricos