Τα ραδιοφωνικά πεπραγμένα του ΣΚΑΪ στη δεύτερη θητεία της Εύης Κουτσαυτάκη

Τα ραδιοφωνικά πεπραγμένα του ΣΚΑΪ στη δεύτερη θητεία της Εύης Κουτσαυτάκη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι αλλαγές και οι προσθαφαιρέσεις σε σταθμούς που πραγματοποιήθηκαν στο Νέο Φάληρο, από το 2017 έως τώρα.

15 Ιουλίου 2024

Ένα από τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΚΑΪ, το μέχρι πρότινος «δεξί χέρι» του Γιάννη Αλαφούζου, αποτελεί εκ νέου παρελθόν από τον όμιλο του Νέου Φαλήρου. Η τέως διευθύνουσα σύμβουλος του ραδιοτηλεοπτικού ΣΚΑΪ και των υπολοίπων ραδιοφωνικών σταθμών του, η Εύη Κουτσαυτάκη, ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα και την δεύτερη θητεία της στον όμιλο, που διήρκησε 7 χρόνια.

Όσον αφορά το ραδιοφωνικό σκέλος του ομίλου, δεν ήταν λίγες οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν όταν η Εύη Κουτσαυτάκη ήταν στο «τιμόνι» του. Περικοπέςαπολύσειςαναδιαρθρώσεις, πωλήσεις και εξαγορές περιλαμβάνει το «μενού» των πεπραγμένων του ΣΚΑΪ την τελευταία επταετία. Ας τις δούμε:

ΣΚΑΪ 100.3

Την περίοδο που η Εύη Κουτσαυτάκη επέστρεψε στο Νέο Φάληρο, η ραδιοφωνική «ναυαρχίδα» του ομίλου είχε ήδη απωλέσει την κορυφή και βρισκόταν σταθερά πίσω από τον μεγάλο ανταγωνιστή της, τον Real 97.8. Το 2018, και ενώ είχε ήδη ανακτήσει την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη, τα «ηνία» του ΣΚΑΪ 100.3 αναλαμβάνει μέχρι και το 2023 ο Βασίλης Χιώτης, ο οποίος κατάφερε να διατηρήσει εκεί τον σταθμό με εκτεταμένες αλλαγές και προσθήκες στο πρόγραμμά του, που παραμένουν μέχρι και σήμερα. Το ενημερωτικό ραδιόφωνο του Νέου Φαλήρου τόσο με τον Βασίλη Χιώτη όσο και με τον Σπύρο Μάλλη που τον διαδέχτηκε, παρέμεινε επί 4 συναπτά έτη στην κορυφή του ανταγωνισμού, με το σερί του να τελειώνει μόλις την περασμένη άνοιξη, όταν και βρέθηκε δεύτερος πίσω από τον Sfera 102.2.

BWINΣΠΟΡ FM 94.6

Περικοπές, απολύσεις αλλά και εμπορικές συμφωνίες στο αθλητικό ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, την τελευταία επταετία. Το 2019 αποφασίστηκε η διακοπή όλων των νυχτερινών εκπομπών του από τις 2 και μετά, και η αντικατάστασή τους από επαναλήψεις, στα πρότυπα του ΣΚΑΪ 100.3. Ενώ δεν έλειψαν και οι μεμονωμένες απολύσεις για άσχετους με το πρόγραμμα λόγους. Το 2020 ο Σπορ FM σύναψε πολυετή εμπορική συμφωνία με την στοιχηματική εταιρεία bwin, και έκτοτε το όνομά της βρίσκεται στον τίτλο του. Σε διευθυντικό επίπεδο επικεφαλής του bwinΣΠΟΡ FM 94.6 είναι από το 2018 ο Βάιος Τσούτσικας, ο οποίος με αρκετές προσθαφαιρέσεις έχει καταφέρει να κρατήσει τον σταθμό στην πρώτη θέση του ανταγωνισμού του. Τους τελευταίους μήνες, μάλιστα, «φιγουράρει» στο Top 10 της γενικής λίστας με πολύ μεγάλα ποσοστά ακροαματικότητας.

ΜΕΛΩΔΙΑ 99.2

Η μόνη απώλεια σε ραδιοφωνικό επίπεδο για τον όμιλο ΣΚΑΪ. Έπειτα από 27 χρόνια στα χέρια των Αλαφούζων, του Γιάννη αλλά και του Θέμη της Καθημερινής, το 2018 ο «έντεχνος» σταθμός πουλήθηκε έναντι 3.550.000 ευρώ στην Frontstage της Αλεξάνδρας Δασκαλοπούλου. Παρόλο που σε εξεταστική επιτροπή στη Βουλή, το 2016, ο Γιάννης Αλαφούζος είχε δηλώσει πως ο Μελωδία 99.2 ήταν το μόνο κερδοφόρο ΜΜΕ του.

HAPPY 104

Το καλοκαίρι του 2022 ο όμιλος ΣΚΑΪ εξαγοράζει έναντι μόλις 196.600 ευρώ -πλην των χρεών- τον Party 104 από τον Μένιο Φουρθιώτη, και τον μεταβιβάζει σε μια νέα εταιρεία που ίδρυσε τότε, την «Μουσική Ψυχαγωγική Ραδιοφωνική Α.Ε.». Στο τέλος της χρονιάς μετονομάζεται σε Happy 104 και αλλάζει προφίλ, παίζοντας ξένα mainstream τραγούδια χωρίς, όμως, να έχει απήχηση. Στα μέσα του 2023 ο σταθμός αλλάζει εκ νέου προφίλ, παίζοντας παλαιότερες ξένες επιτυχίες, και μέσα σε έναν χρόνο κατάφερε να τετραπλασιάσει την ακροαματικότητά του.

ΜΕΝΤΑ 88 & PEPPER 96.6

Λίγους μήνες μετά τον Party, στα τέλη του 2022, ο ΣΚΑΪ προχώρησε στην εξαγορά έναντι 4.535.855,19 ευρώ του 100% της εταιρείας «Ραδιοφωνικές Παραγωγές Α.Ε.», που λειτουργεί τον Μέντα 88 και τον Pepper 96.6, από τον Νίκο Μπιλίρη και τον Αντώνη Ανδρικάκη. Στους πρώτους μήνες μετά την εξαγορά, στους δύο σταθμούς έγινε ένα πογκρόμ απολύσεων παραγωγών και στελεχών τους, με την (μερική) αντικατάστασή τους από πρόσωπα που προήλθαν (κυρίως) από την Frontstage. Σε επίπεδο ακροαματικότητας, ωστόσο, ο Μέντα 88 «απογειώθηκε» και πλέον είναι στον ανταγωνισμό για την κορυφή και στους «έντεχνους» αλλά και στο σύνολο, ενώ ο Pepper 96.6 είναι μακράν πρώτος στους «εναλλακτικούς», έπειτα από ένα διάστημα κάμψης στους πρώτους μήνες του 2023.

(φωτό από δελτίο τύπου)