Απόλυση είναι και όχι οικειοθελής αποχώρηση για τη Ναταλί Χατζηαντωνίου στον «105.5 Στο Κόκκινο»

Απόλυση είναι και όχι οικειοθελής αποχώρηση για τη Ναταλί Χατζηαντωνίου στον «105.5 Στο Κόκκινο»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Απόλυση και, μάλιστα, χωρίς προειδοποίηση

16 Ιουλίου 2024

Από χθες το απόγευμα το επιτυχημένο «Πολιτιστικό Μαγκαζίνο» του «105.5 Στο Κόκκινο» δεν είναι αυτό που ξέρουμε τα τελευταία χρόνια: η Ναταλί Χατζηαντωνίου δεν βρίσκεται πίσω από τα μικρόφωνα πλέον. Της μετέφερε ο εργασιακός εκπρόσωπος την απόφαση της διοίκησης να τη κόψουν από το πρόγραμμα (ήταν η μία από τις τέσσερις δημοσιογράφους στις οποίες ζητήθηκε να αποχωρήσουν). Στην αρχή της είπαν της Ναταλί ότι δεν θα συμμετέχει στο νέο πλάνο που θα ξεκινήσει τέλη Αυγούστου αλλά μετά άλλαξαν, ποιος ξέρει γιατί, διαμηνύοντάς της ότι πρέπει να σταματήσει άμεσα. Όπερ κι εγένετο. Είναι μία συμφωνία απομάκρυνσης που αναγκάστηκε η Ναταλί να αποδεχτεί αφού η πρόταση ήταν ή αυτό η απολύεσαι. Έτσι, από χθες, την εκπομπή κάνει μόνη της η Μαρία Θανασούλια.

Η ανακοίνωση της αποχώρησης της Ναταλί από το σταθμό προκάλεσε ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης προς την ίδια, όχι μόνο με μηνύματα ή τηλεφωνήματα (που ήταν πάρα πολλά) αλλά και με δημόσια post ή σχόλια στα social media. Σχεδόν όλα μα όλα ήταν υπέρ της και πολλά εναντίον του σταθμού. 

Δεν αποτελεί πάντως και τόσο σοφή κίνηση να ξεκινάς από τη Χατζηαντωνίου αν θέλεις να διώξεις κόσμο από το σταθμό. Μία από τις κορυφαίες συντάκτριες του πολιτιστικού ρεπορτάζ. Και με πολύ περισσότερα χιλιόμετρα στη δημοσιογραφία από τον διευθυντή του σταθμού Αδάμ Γιαννίκο. Ο οποίος, ειρήσω εν παρόδω, προχθές Κυριακή δεν έκανε την εκπομπή του στον «105.5 Στο Κόκκινο» αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο ραδιοφωνικό κενό στην ημέρα μας.

Δεν υφίσταται λοιπόν καμία οικειοθελής αποχώρηση για τη Ναταλί, ούτε υπάρχει ένταξή της σε κάποιο πρόγραμμα εθελουσίας. Τα προγράμματα εθελούσιας δεν ισχύουν άλλωστε με προτάσεις σε στοχευμένα πρόσωπα. Απόλυση κανονική είναι και τη χρεώνεται η διοίκηση του σταθμού. Απόλυση επισήμως και με αποζημίωση. Για να μην κοροϊδευόμαστε δηλαδή. 

Το μέγα ερώτημα είναι γιατί ξεκίνησαν με τη Ναταλί... Κάποιος λόγος θα υπάρχει και τον γνωρίζουν οι υπεύθυνοι μόνο. Λόγος που δεν είναι δημοσιογραφικός όπως καταλαβαίνετε, δεν αμφισβητεί κανένας την αξία της.