Στους 102.7 «μετακόμισε» ο ΑΡΤ FM (update)

Στους 102.7 «μετακόμισε» ο ΑΡΤ FM (update)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Νέα συχνότητα για τον ραδιοσταθμό του Γιώργου Καρατζαφέρη.

09 Σεπτεμβρίου 2024

update: Στην ραδιοφωνική εκπομπή του ο Γιάννης Καρατζαφέρης ανέφερε ότι ο ΑΡΤ FM επέστρεψε βάσει νόμου στους 102.7, και ότι ήρθε σε συμφωνία με τους υπευθύνους να του παραδοθεί «καθαρή» η συχνότητα. Μέχρι πρόσφατα εξέπεμπε από εκεί ο Παλμός FM με έδρα την περιοχή της Τροιζηνίας, που ακούγεται ακόμα και μέσα στην Αθήνα, ο οποίος είχε μεταφερθεί εκεί έπειτα από απόφαση της ΕΕΤΤ (η αρχική του συχνότητα ήταν η 105.4 αλλά «μετακόμισε» λόγω του 105.5 Στο Κόκκινο). Εδώ και μερικές εβδομάδες παίζει στους 93.4. Ήδη, πάντως, ο Γιάννης Καρατζαφέρης δήλωσε ότι δέχεται παράπονα για το σήμα του ΑΡΤ FM, και ότι οι αναφορές για παράσιτα θα καταγραφούν και θα δοθούν «εκεί που πρέπει».

-------------------------

Σε μια ξαφνική αλλαγή προχώρησε εδώ και μερικές ώρες ο ΑΡΤ FM. Ο σταθμός του Γιώργου Καρατζαφέρη και του ΛΑΟΣ μετακινήθηκε από τους 90.6, από όπου εξέπεμπε εδώ και περίπου 20 χρόνια, στους 102.7 των FM. Πολύ κοντά, στην μπάντα, με τον Voice 102.5 και το Δεύτερο Πρόγραμμα 102.9.

Υπάρχει, όμως, εξήγηση για αυτή την αλλαγή. Για την ιστορία, η 102.7 ήταν η συχνότητα που χρησιμοποιούσε ο ΑΡΤ FM ως Radio City μέχρι την «ραδιοσφαγή» του 2001, και είναι επίσης αυτή που έχει δηλωθεί επισήμως στα στοιχεία του σταθμού στο ΕΣΡ. Η 90.6 ήταν η μεταγενέστερη και αυθαίρετης επιλογής συχνότητα του ΑΡΤ FM-Ράδιο Άστυ, μετά την διαμόρφωση του νέου ραδιοφωνικού χάρτη έπειτα από την αδειοδότηση του 2001-2002.

Με αυτή την μετακίνηση, όμως, δημιουργούνται νέα προβλήματα για τον ΑΡΤ FM στην ήδη γεμάτη μπάντα της Αθήνας. Τόσο με τον Voice 102.5, που εκπέμπει και αυτός από τον Υμηττό, όσο (κυρίως) και με την συχνότητα της ΕΡΤ στους 102.9 από την Πάρνηθα.