O Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι διορίζει τον πρόεδρο της ΕΡΤ

O Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι διορίζει τον πρόεδρο της ΕΡΤ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η πρώτη φράση από το δελτίο τύπου της ΓΓΕΕ είναι από μόνη της προβληματική.

10 Σεπτεμβρίου 2024

Λέει λοιπόν η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης: «Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την προσεχή Γενική Συνέλευση της ΕΡΤ Α.Ε. την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, πρόκειται να εισηγηθεί την επιλογή του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαδόπουλου ως προσωρινού Προέδρου της ΕΡΤ Α.Ε., εν όψει της ολοκλήρωσης της θητείας του Κωνσταντίνου Ζούλα».

Θα πείτε αυτό συνέβαινε πάντα, δεν είναι καινούργιο. Σωστά. αλλά κάποια στιγμή δεν πρέπει να αλλάξει;

Το πιο κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι που ακόμα δεν έχει προκηρυχθεί η θέση αλλά γνωρίζουμε ποιος θα την πάρει! Θα γίνει δημόσιος διαγωνισμός και ξέρουμε τον νικητή: «Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου της ΕΡΤ με τη διαδικασία που προβλέπεται μέσω του ΑΣΕΠ». Κανονικότητα στη σύγχρονη Ελλάδα.

Ο Υφυπουργός πλέκει και το εγκώμιο του Κωνσταντίνου Ζούλα λέγοντας για το ErtNews και την «αντικειμενική ενημέρωση» που προσφέρει. Γελάνε και τα τσιμέντα.

 

Το βιογραφικό του Γιάννη Παπαδόπουλου

O Γιάννης Παπαδόπουλος ξεκίνησε την τηλεοπτική σταδιοδρομία του στην ΕΡΤ. Έχει εργαστεί ως ρεπόρτερ, συντάκτης επί της ύλης, κοινοβουλευτικός, διπλωματικός και πολιτικός συντάκτης, αρχισυντάκτης και παρουσιαστής ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών, ενώ τα τελευταία δεκαοκτώ χρόνια διετέλεσε σε διευθυντικές θέσεις σε εφημερίδες, τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Παράλληλα, έχει υπηρετήσει ως στέλεχος του Γραφείου Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας από το 1997 έως το 2021. Είναι πτυχιούχος του London School of Economics στις Πολιτικές Επιστήμες και τις Διεθνείς Σχέσεις (BSc), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) International Βusiness Αdministration στο SOAS University of London και αυτή την περίοδο είναι υποψήφιος διδάκτορας (PhD candidate) στα Μέσα Ενημέρωσης και την Επικοινωνία στο University of Leicester.