Πληροφορίες ότι ο Νίκος Κοκλώνης οδεύει προς τους 102.7

Πληροφορίες ότι ο Νίκος Κοκλώνης οδεύει προς τους 102.7
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στη θέση του (πρώην) ΑΡΤ FM 102.7

03 Οκτωβρίου 2024

Χθες σας αναφέραμε για την εξαφάνιση του ΑΡΤ FM από τους 102.7, λίγες μόνο εβδομάδες μετά τη «μετακόμισή» του από τους 90.6 στη νέα συχνότητα. Η εξαφάνιση αυτή έχει εξήγηση, αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι η συχνότητα έπειτα από δεκαετίες στην κυριότητα του Γιώργου Καρατζαφέρη (ως Radio City, Ράδιο Άστυ και εν τέλει ΑΡΤ FM) περνάει στα «χέρια» του Νίκου Κοκλώνη. Του γνωστού παρουσιαστή και τηλεοπτικού παραγωγού, που μέσω της Barkingwell Media συνεργάζεται αυτή τη σεζόν με κανάλια όπως το Mega και o Alpha, εκδίδει το περιοδικό ΟΚ! και ελέγχει τα sites okmag.gr και znews.gr. Προς το παρόν, ο σταθμός παίζει non stop ελληνικά mainstream τραγούδια.

Δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως, που ο Νίκος Κοκλώνης κάνει κίνηση για να εισέλθει στη ραδιοφωνική αγορά. Αν όντως εισέλθει τώρα. Το 2021 ο παρουσιαστής-παραγωγός είχε καταθέσει πρόταση για την εξαγορά του τότε Alpha 98.9, έτσι ώστε να τον μετατρέψει σε μουσικό σταθμό. Εισπράττοντας, όμως, αρνητική απάντηση από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Σημειώστε πως ο ΑΡΤ FM 102.7 έλαβε Βεβαίωση Νόμιμης Λειτουργίας κάνοντας χρήση του (καταργημένου, πια) νόμου περί «σταθμών πολιτικών κομμάτων» (άρθρο 50, Ν. 3801/2009). Του ίδιου νόμου με τον οποίο λειτουργεί και ο 105.5 Στο Κόκκινο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι οι δύο κομματικοί σταθμοί που λειτουργούν κάτω από διαφορετικές προϋποθέσεις σε σύγκριση τον «κανονικό» νόμο για τις «κανονικές» ΒΝΛ στην Αττική. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο ΑΡΤ FM 102.7 απαγορεύεται να μεταβιβαστεί σε οποιονδήποτε ιδιώτη.

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με την Barkingwell Media αλλά αυτό δεν στάθηκε δυνατό. Στο μεταξύ, σε ένα από τα (πρόχειρα) jingles που παίζουν στους 102.7 ακούγεται και το κλασσικό intro που έχει στα video clip της η Panik Records. Ακόμα και ανάμεσα σε τραγούδια που δεν ανήκουν στη δισκογραφική εταιρεία.