Τα ραδιόφωνα για τον Μίμη Πλέσσα (συνεχή update)

Τα ραδιόφωνα για τον Μίμη Πλέσσα (συνεχή update)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο σπουδαίος μας συνθέτης έφυγε από τη ζωή μία εβδομάδα πριν κλείσει τα 100 του χρόνια.

05 Οκτωβρίου 2024

Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες των τελευταίων δεκαετιών, ο Μίμης Πλέσσας, πέθανε σε ηλικία 99 ετών -μια εβδομάδα, μάλιστα, πριν κλείσει τα 100 - αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο μουσικό έργο. Την είδηση έκανε γνωστή νωρίς το πρωί σήμερα η σύζυγός του, Λουκίλα Καρρέρ, γράφοντας στα social media:

Και ξαφνικά «Επεσε βαθεια σιωπή…»…..«Κι εσύ δεν θα’σαι πλαι μου Αστέρι της Ζωής μου……» ….θά εισαι πάντα μέσα μου και θα με προστατεύεις από εκεί ψηλά…..μέχρι να ανταμώσουμε και παλι Ψυχή μου. «Πέρασαν τόσα καλοκαίρια…βρεξαν τη στράτα μας φωτιές» σε αυτό το κοινό ταξίδι ΖΩΗΣ που έφτασε στο τέλος του μέχρι να ανταμώσουμε και να το ξανακάνουμε…. Ευγνώμων για όλα…. Σε ευχαριστώ για όλα…. Σε λατρεύω για πάντα…..Γιατί η Αγάπη δεν εχει ημερομηνία λήξης. Καλό ταξίδι Ψυχή μου …..Καλή μας Αντάμωση

 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103.7

Ως «φόρο τιμής» προς τον Μίμη Πλέσσα, το Δεύτερο 103.7 , πρώτο απ' όλα, τροποποίησε (άμεσα) το πρόγραμμά του, και έφτιαξε ένα αφιέρωμα για τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, που ήδη ακούγεται από τις συχνότητές του.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

08.00 Λίτσα Τότσκα
Η παραγωγός απευθύνει τον «Πρώτο Αποχαιρετισμό» σε μια δίωρη εκπομπή όπου θυμόμαστε τις μεγάλες στιγμές της ζωής και της καριέρας του Μίμη Πλέσσα.

10.00 Ιωάννα Νιαώτη
Συνομιλία με τον μουσικό παραγωγό Σιδερή Πρίντεζη, που έχει συνεργαστεί κατ' επανάληψη με τον οξυδερκή συνθέτη.

14.00 Σιδερής Πρίντεζης
Ο ίδιος ο Σιδερής, ζωντανά από το Studio του Δεύτερου, μας παρουσιάζει την πιο δημιουργική περίοδο του Πλέσσα, στην πρώτη μιας σειράς αφιερωματικών εκπομπών που θα διαρκέσουν μια εβδομάδα.

18.00 «Εκ Βαθέων»
Ένα από τα επεισόδια της σειράς εκπομπών όπου ο Μίμης Πλέσσας παρουσίαζε τα δικά του έργα στο Δεύτερο Πρόγραμμα: H συγκεκριμένη εκπομπή μεταδόθηκε στις 13 Ιουνίου 2011 και ο Μίμης Πλέσσας παρουσιάζει τα πλέον βραβευμένα τραγούδια του.

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου αρχίζει η μετάδοση οχτώ εκπομπών, που ηχογράφησε ο Μίμης Πλέσσας το 1984 για τη σειρά «Οι δημιουργοί παρουσιάζουν», σε επιμέλεια και παραγωγή Έφης Μεταλληνού. Στις εκπομπές αυτές, ο μεγάλος συνθέτης αυτοβιογραφείται, χωρίζοντας την έως τότε πορεία του στη μουσική, σε είδη και περιόδους, διανθίζοντας τις αφηγήσεις του με γνωστά τραγούδια, αλλά και με σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα. Η σειρά «Οι δημιουργοί παρουσιάζουν» θα μεταδίδεται από Κυριακή 6 Οκτωβρίου έως Κυριακή 13 Οκτωβρίου, στις 15.00.

Από τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, 16.00-17.00, ο Σιδερής Πρίντεζης παρουσιάζει σε πέντε ξεχωριστές θεματικές ενότητες το εύρος του έργου του Μίμη Πλέσσα. Και κάθε βράδυ, στις 21.00, ο Γιώργος Τσάμπρας εμβαθύνει στον συνθέτη, σε 5 συνεχόμενες εκπομπές.

-------------------------

ΔΙΕΣΗ 101.3

Αφιέρωμα και από τον Δίεση 101.3 που θα μεταδοθεί σήμερα, στις 12 το μεσημέρι και τις 7 το απόγευμα.

-------------------------

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ 93.2

Σάββατο, για ένα δίωρο, 3 με 5 το απόγευμα, ο Δημήτρης Μηλιόγλου θα βρίσκεται στο στούντιο του σταθμού για ένα αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα.

-------------------------

ΜΕΝΤΑ 88

Αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα και από τον Μέντα 88, αύριο (Κυριακή) 10 με 12 το μεσημέρι.

-------------------------

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

10.00 Γιάννα Τριανταφύλλη
Στο πλαίσιο της εκπομπής «Έλληνες του κόσμου», θα μεταδοθεί το αφιέρωμα «Ο δημιουργός της εβδομάδας: Μίμης Πλέσσας». Ο σημαντικός μουσικοσυνθέτης άλλωστε, υπήρξε ένας «Έλληνας του κόσμου», αφού το έργο του είχε αναγνωριστεί και στο εξωτερικό. Ο Μίμης Πλέσσας είχε διευθύνει πολλές από τις μεγαλύτερες ορχήστρες στον κόσμο, είχε συμμετάσχει σε διεθνείς καλλιτεχνικές επιτροπές κι είχε τιμηθεί με επτά διεθνείς βραβεύσεις.

16.00 Γιάννης Παπουτσάκης
Η δίωρη εκπομπή «Ταξιδεύοντας με φως ελληνικό», που θα μεταδοθεί ζωντανά, είναι αφιερωμένη στο έργο του μεγάλου δημιουργού. Ο παραγωγός θα αναφερθεί στην πολύπλευρη προσωπικότητα του Μίμη Πλέσσα ως συνθέτη, τραγουδοποιού, πιανίστα και μαέστρου και θα επιχειρήσει μια αναδρομή στη μουσική πορεία του από το 1939, όταν έγινε σε ηλικία 15 ετών ο πρώτος σολίστ πιάνου στο ΕΙΡ, μέχρι τις συνεργασίες του με κορυφαίους τραγουδιστές.