Συνοπτικά το story με τον Sean «Diddy» Combs, δηλαδή τον Puff Daddy ή P. Diddy

Συνοπτικά το story με τον Sean «Diddy» Combs, δηλαδή τον Puff Daddy ή P. Diddy
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Θα σηματοδοτήσει η σύλληψη του Diddy ένα κίνημα MeToo στο hip-hop;»

08 Οκτωβρίου 2024

 

Το αμερικάνικο NPR σε newsletter του καταγράφει εν συντομία όλα όσα γίνονται γνωστά το τελευταίο διάστημα γύρω από το τρομακτικό θέμα με τον Puff Daddy (παλιότερα) ή P. Diddy (τα τελευταία χρόνια), κατά κόσμον Sean «Diddy» Combs.

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2024 έγινε γνωστό το κατηγορητήριο εναντίον του (κατατέθηκε στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης) - ο 54χρονος κατηγορείται για εκβιασμούς, sex trafficking και διακίνηση ανθρώπων με σκοπό την πορνεία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο ράπερ, παραγωγός και ιδιοκτήτης δισκογραφικής εταιρίας λειτουργούσε την εταιρία του Bad Boy Enterprises (μία επιχειρηματική αυτοκρατορία όπως περιγράφεται από το NPR) ως εγκληματική οργάνωση.

Το γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ σημείωσε ότι έχτισε την υπόθεσή του για τη σύλληψη του Combs με βάση μαρτυρίες θυμάτων και αποδεικτικά στοιχεία που συνέλεξαν από εφόδους στις βίλες του P. Diddy τον Μάρτιο, συμπεριλαμβανομένων βιντεοσκοπημένων «freak offs» βίντεο ωρών ή ημερών ομαδικού σεξ— με αναγνωρίσιμα θύματα. Πρόσθεσε επίσης ότι έχουν αποδείξεις ότι ο Combs εξανάγκαζε άνδρες και γυναίκες να συμμετάσχουν σε ομαδικό σεξ παρά τη θέλησή τους, ενώ μέλη από το team του έβρισκαν ναρκωτικά και sex workers για τα «freak offs» πάρτι. Ο Combs αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον του και δήλωσε αθώος.

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο όταν ο P. Diddy κατηγορήθηκε για trafficking και βιασμό από την πρώην κοπέλα του, τραγουδίστρια της R&B, Cassie Ventura. (Είχε κυκλοφορήσει κι ένα βίντεο τότε - δείτε ΕΔΩ). Αν και η υπόθεση της Ventura διευθετήθηκε εξωδικαστικά μέσα σε μόλις μια μέρα, η δημοσιότητα ενέπνευσε πολλές άλλες γυναίκες και άνδρες να προχωρήσουν σε καταγγελίες εναντίον του P. Diddy. Στις αναρίθμητες καταγγελίες ο P. Diddy κατηγορήθηκε για βιασμούς γυναικών σε στούντιο ηχογράφησης, επίθεση σε γυναίκες στα διαμερίσματά τους, για εξαναγκασμό γυναικών να κάνουν στοματικό σεξ σε δημόσιους χώρους και πολλά άλλα. Κάποια από τα θύματα ισχυρίζονται ότι έχουν υποστεί sex trafficking κατά τη διάρκεια των διαβόητων all-white parties του Combs από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 έως τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Όπως είπε και η Cassie Ventura, πολλοί από τους καταγγέλλοντες δήλωσαν ότι ο P. Diddy βιντεοσκοπούσε αυτές τις επιθέσεις και μετά απειλούσε ότι θα χρησιμοποιούσε το υλικό για να τους ταπεινώσει ή να τους εκβιάσει.

Η λίστα των αγωγών συνεχίζει να αυξάνεται κάθε εβδομάδα που περνάει. Ενας δικηγόρος από το Τέξας ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί περισσότερα από 120 θύματα σεξουαλικής επίθεσης του P. Diddy και οι καταγγελίες θα δημοσιοποιηθούν, ξεχωριστά η κάθε μία, τις επόμενες 30 ημέρες.

Το κατηγορητήριο ωστόσο, εκτός από τον Diddy, συμπεριλαμβάνει και ολόκληρο το δίκτυο υπαλλήλων που συνέπραξαν στο έργο του αλλά και διάσημους φίλους που φέρεται να διέπραξαν αυτές τις πράξεις μαζί του ή αδιαφόρησαν για όσα έκανε επί χρόνια. Όπως σημειώνει το NPR, είναι κι ένα κατηγορητήριο για τον τρόπο λειτουργίας μιας ολόκληρης βιομηχανίας που δημιουργεί ερωτήματα του τύπου, «Θα σηματοδοτήσει η σύλληψη του Diddy ένα κίνημα MeToo στο hip-hop;».

Ο P. Diddy κρατείται σε φυλακή του Μπρούκλιν. Στις 9 Οκτωβρίου 2024 θα συζητηθεί η τρίτη του αίτηση να αποφυλακιστεί πληρώνοντας χρηματική εγγύηση. Προς το παρόν δεν έχει βγει κανένα άλλο όνομα (αν και ακούγονται διάφορα), αν και στις αγωγές περιλαμβάνονται πρώην στελέχη της Bad Boy Enterprises, ένας πρώην σωματοφύλακας του Diddy, κοσμηματοπώλες διασημοτήτων και άλλοι...

Διαβάστε και αυτό το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα του NPR για την πορεία του P. Diddy τα πολλά τελευταία χρόνια.