Η Αλβανική Ριβιέρα σε πρώτο πλάνο, στους «Πρωταγωνιστές»

Η Αλβανική Ριβιέρα σε πρώτο πλάνο, στους «Πρωταγωνιστές»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στην πρεμιέρα της εκπομπής για τη νέα σεζόν.

09 Οκτωβρίου 2024

Επιστροφή στη «μικρή οθόνη» με οδοιπορικό στην Αλβανία θα κάνουν οι «Πρωταγωνιστές». Απόψε στις 23.45 στον Alpha, η εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη κάνει πρεμιέρα ταξιδεύοντας σε περιοχές της Ριβιέρας της χώρας όπου ομιλείται ακόμα η ελληνική γλώσσα, όπως το Εξαμίλι, οι Άγιοι Σαράντα, η Χειμάρρα και ο Αυλώνας. Μέσω του οδοιπορικού οι «Πρωταγωνιστές» αναζητούν απαντήσεις σε ερωτήματα για την τουριστική «έκρηξη» της περιοχής, την τύχη των περιουσιών των κατοίκων της, την συμβίωσή τους με τους Αλβανούς πολίτες που μετοικούν στα νότια και άλλα.

Στην κάμερα του Alpha μιλούν η Ερμιόνη Μπρίγκου, η «κυρά της Χειμάρρας» που συνεχίζει να φυλάει τους τάφους Ελλήνων που σκοτώθηκαν στον πόλεμο του '40, ο Ντίνος Καστελάνος, ιδιοκτήτης εστιατορίου, ο Βαγγέλης Μένικος, στέλεχος της «Ομόνοιας» και κάτοικος της Χειμάρρας, ο Μάριος Χατζίου, ένας άνδρας γεννημένος στην Ηγουμενίτσα από Αλβανούς γονείς που ζει μόνιμα στη Γερμανία αλλά τα καλοκαίρια κάνει διακοπές στα Σύβοτα και το Εξαμίλι, η Άντζελα Καραβοκύρη, δικηγόρος που κατάγεται από ένα αμιγώς ελληνικό χωριό της Αλβανίας, και ο Ιλίρ Πάτσο, παρουσιαστής ειδήσεων στα Τίρανα που δηλώνει ότι με την σύνταξή του θέλει να επιστρέψει στο χωριό του, την Παλάσα.

Τέλος, οι «Πρωταγωνιστές» επισκέφθηκαν τον «Όμηρο», το ελληνικό σχολείο της Χειμάρρας στο οποίο φοιτούν παιδιά ελληνικής καταγωγής αλλά και αλβανικών οικογενειών.