Στην Αμαλιάδα το ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΕΔΗΡΤΜΜΕ, προς τιμήν του Ήλιδα 91.1

Στην Αμαλιάδα το ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΕΔΗΡΤΜΜΕ, προς τιμήν του Ήλιδα 91.1
Ακολουθήστε μας στο Google news

Του δημοτικού ραδιοφώνου της πόλης, που λειτουργεί από το 1952.

16 Οκτωβρίου 2024

Να τιμήσει με την παρουσία της την πλούσια και ιδιαίτερη διαδρομή στα ερτζιανά του Ήλιδα 91.1, αποφάσισε η ΕΔΗΡΤΜΜΕ. Το ετήσιο τακτικό συνέδριο της ένωσης δημοτικών ΜΜΕ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στην Αμαλιάδα, έδρα του δημοτικού σταθμού της πόλης ο οποίος λειτουργεί από το 1952. Αρχικά ως Ραδιοφωνικός Σταθμός Αμαλιάδας, στη συνέχεια ως R.S.A. και από το 2014 με το τρέχον όνομά του. Ξεκίνησε, μάλιστα, ως ιδιωτικός σταθμός, έκτοτε για ένα διάστημα παραχωρήθηκε στο τότε ΕΙΡ και από το 1993 ανήκει στον (νυν) δήμο Ήλιδας.

Ειδική αναφορά γίνεται από την ΕΔΗΡΤΜΜΕ και στο Μουσείο Ραδιοφωνίας της Αμαλιάδας, το οποίο φέρει το όνομα του ιδρυτή του Ήλιδα 91.1 και πρώην δημάρχου της πόλης, Σπύρου Μπεράτη. Παρακάτω η πλήρης ανακοίνωση της Ένωσης:

Θέλοντας να τιμήσει έναν από τους πιο παλιούς και ιστορικούς Ελληνικούς Δημοτικούς Ραδιοφωνικούς Σταθμούς η Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μ.Μ.Ε. Ελλάδας, με απόφαση της Διοίκησής της θα πραγματοποιήσει το Ετήσιο Τακτικό της Συνέδριο για το 2024 στην Αμαλιάδα του Δήμου Ήλιδας το Σάββατο 02/11/2024.

Σε αυτή την πανέμορφη γωνιά της Ελλάδας λειτουργεί από το 1952 ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αμαλιάδας ο οποίος έχει συνδεθεί με το όνομα του ιδρυτή του, (αείμνηστου Σπύρου Μπεράτη, πρώην Δημάρχου Αμαλιάδας). Εκεί μάλιστα υπάρχει και το Μουσείο Ραδιοφώνου που αποτελεί ένα "διαμάντι" για την πόλη της Αμαλιάδας και το οποίο τιμητικά φέρει το όνομα του Σπύρου Μπεράτη.

Το Μουσείο Ραδιοφώνου της Αμαλιάδας διαθέτει πλούσιο και ανεκτίμητο τεχνικό (και όχι μόνο) υλικό που έχει συγκεντρωθεί όλα αυτά τα χρόνια σε μία αίθουσα και αποδεικνύει έμπρακτα τη μεγάλη ιστορία που έχει η πόλη της Ηλείας στον χώρο Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Μετά τη σχετική πρόταση της Ένωσης και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας όλα είναι έτοιμα για να διεξαχθεί άλλο ένα πετυχημένο Συνέδριο στο οποίο θα συζητηθούν όλα τα τρέχοντα θέματα των Δημοτικών ΜΜΕ Ελλάδας καθώς και το θέμα της δυναμικής επανεκκίνησης και αναβάθμισης του τοπικού Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού, που αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τη σημερινή Δημοτική Αρχή.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας κ. Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος, ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο για τη θερμή αποδοχή της πρότασης για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου στην Αμαλιάδα και ευχήθηκε αυτή η συνάντηση των Δημοτικών ΜΜΕ της χώρας να συνδυαστεί με την αναβάθμιση του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού της Αμαλιάδας.

Θερμές ευχαριστίες για τη διοργάνωση του Συνεδρίου και τη φιλοξενία των αποστολών που θα συγκεντρωθούν από ολόκληρη της Ελλάδα στην Αμαλιάδα έδωσε ο κ. Σωτηρόπουλος τόσο στη Διοίκηση του τοπικού Ραδιοφωνικού Σταθμού όσο και στο Δημοτικό Σύμβουλο και επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Ανδρέα Παπαδάκο οποίος ως πρώην Αναπληρωτής Δήμαρχος Ήλιδας ήταν ο πρώτος που ασχολήθηκε με την προσπάθεια αναβάθμισης του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας πριν από λίγα χρόνια.

Έτσι λοιπόν η καρδιά των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ της Ελλάδας θα χτυπήσει για τρεις ολόκληρες ημέρες (1 έως 3 Νοεμβρίου 2024) στην πανέμορφη Αμαλιάδα του Δήμου Ήλιδας. Εκεί θα συγκεντρωθούν οι αποστολές των Δημοτικών ΜΜΕ όλης της χώρας και θα στείλουν εικόνα και ήχο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας προσφέροντας μία μοναδική ευκαιρία διαφήμισης στην Αμαλιάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ηλεία.