Mixtape: Το νέο μουσικό κόμικ του Κωνσταντίνου Τσάβαλου και του Αντώνη Βαβαγιάνη

Mixtape: Το νέο μουσικό κόμικ του Κωνσταντίνου Τσάβαλου και του Αντώνη Βαβαγιάνη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ένα απολαυστικό βιβλίο.

22 Οκτωβρίου 2024

 

Του Ηλία Σελιμά

Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Τσάβαλος και ο κομίστας Αντώνης Βαβαγιάννης, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας παραδίδουν ένα ολόφρεσκο και ξεκαρδιστικό «ροκ κόμικ». Σε μια εποχή όπου τα κόμικς και η μουσική μπλέκονται όμορφα, το «Mixtape», το βιβλίο κινουμένων σχεδίων του Κωνσταντίνου Τσάβαλου, έχει κατακτήσει τις καρδιές των αναγνωστών και των μουσικόφιλων. Η αλήθεια είναι πως συνδυάζει την οπτική γοητεία της γραφικής αφήγησης με τη μουσική αφήγηση, προσκαλώντας το κοινό σε ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο του ήχου, του συναισθήματος και της δημιουργικότητας.

Το «Mixtape» είναι κάτι περισσότερο από μια απλή συλλογή τραγουδιών - είναι μια μεταφορά για τις μυριάδες εμπειρίες, αναμνήσεις και συναισθήματα που προκαλεί η μουσική. Ο Τσάβαλος αφηγείται μια ιστορία που περικλείει τη νοσταλγία του ξεφυλλίσματος ενός mixtape, θυμίζοντας εκείνες τις πολύτιμες συλλογές που γίνονται για αγαπημένα πρόσωπα. Κάθε κεφάλαιο του βιβλίου λειτουργεί ως ένα κομμάτι σε αυτό το «mixtape», εξερευνώντας ιστορίες που συνεχίζουν να ψιθυρίζονται ακόμα

Η οπτική αφήγηση συμπληρώνεται από τα έξυπνα σχέδια του Αντώνη Βαβαγιάννη που απηχούν τους ιστορίες των τραγουδιών και τις ιστορίες καθ' εαυτό, τις οποίες ο Τσάβαλος παρεμβάλλει επιδέξια σε όλο το βιβλίο. Ενας έξυπνος συνδυασμός που επιτρέπει στους αναγνώστες όχι μόνο να δουν την ιστορία αλλά να νιώσουν τη μουσική που αντιπροσωπεύει.

Το «Mixtape» έχει να κάνει με την απλότητα της καθημερινότητας που σε οδηγεί στην κατάκτηση του ονείρου. Ιστορίες που εξελίχθηκαν προέκυψαν και μερικά ανοιχτά μυαλά τις εκμεταλλεύτηκαν. Απλά και μόνο γιατί κυνηγούσαν το όνειρο.

Ποιος Aμερικανός μουσικός είχε ένα περίεργα κακό προαίσθημα τη βραδιά της δολοφονίας του John Lennon;
Πόσο σουρεαλιστική ήταν η περιοδεία των Last Drive στην Ανατολική Γερμανία το 1987;
Πώς το πυρηνικό δυστύχημα στο Τσερνόμπιλ προκάλεσε «πανικό» στους Smiths;
Από ποιο αγαπημένο του άλμπουμ εμπνεύστηκε ο Kurt Cobain το εξώφυλλο ενός δίσκου των Νirvana;

Συνολικά 24 συναρπαστικές, συχνά απρόβλεπτες και οριακά… απίθανες ιστορίες που όντως συνέβησαν. Ενα cartoon που ξυπνά μνήμες, εμπνέει, και γιατί όχι για όσους έχουν το μικρόβιο του ψαξίματος, και σε κάνει να το ψάξεις.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.