Η εκπομπή «Πλοίο τράκαρε με τρένο».
23 Φεβρουαρίου 2025
Από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή αυτή την εβδομάδα, κάθε μέρα 15:00- 17:00, ο Μιχάλης Λεάνης θα παρουσιάσει μία ανασκόπηση των γεγονότων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη και θα κάνει αναδρομή σε όλα τα ηχητικά της εκπομπής, από τη στιγμή του δυστυχήματος μέχρι σήμερα.
Οι πρώτες δηλώσεις των συγγενών, οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης, η αντίδραση της αντιπολίτευσης, οι τοποθετήσεις των κυβερνητικών στελεχών, το ανθρώπινο λάθος, η «λειτουργία» της τηλεδιοίκησης, οι «υπεύθυνες τοποθετήσεις» και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα των υπευθύνων της Hellenic Train και του ΟΣΕ, οι οργισμένες ανακοινώσεις των συνδικαλιστών και οι προειδοποιήσεις, η πορεία προς την εξεταστική, οι εκλογές που «έκριναν» την υπόθεση των Τεμπών, οι υπεύθυνες δεσμεύσεις του υπουργού Κώστα Αχ. Καραμανλή στη Βουλή, η παραίτηση και επανεκλογή του με τη στήριξη της κυβέρνησης.
Τα ευρήματα των τεχνικών συμβούλων, η ανακάλυψη της μεγάλης έκρηξης, οι αποδείξεις για επιζώντες που κατέληξαν τελικά από την πυρκαγιά, το χρονικό του μπαζώματος, η σύνθεση της επιτροπής διαχείρισης του τόπου του δυστυχήματος, οι αναφορές της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, οι παραιτήσεις των υπευθύνων, η μεταφορά στοιχείων στο Κουλούρι, οι αλλοιώσεις στον τόπο του τραγικού περιστατικού, η αποκάλυψη του μπαζώματος, οι νομικές ενέργειες, οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης, οι αλλαγές προσώπων στην ανακριτική διαδικασία, οι παραιτήσεις κι οι αναβαθμίσεις. Τα στοιχεία που δεν μπήκαν ποτέ στην δικογραφία, οι δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης, οι κινητοποιήσεις, οι διαδηλώσεις, τα συλλαλητήρια και οι συνεντεύξεις του πρωθυπουργού, τότε και τώρα.
Η μεταμέλεια και η αντεπίθεση του πρωθυπουργού αλλά και κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης. Τα νέα βίντεο, το οπτικοακουστικό υλικό που δεν αξιοποιήθηκε, οι επιθέσεις στις αναρτήσεις και τις δηλώσεις των συγγενών.