ΤΑ ΟΣΚΑΡ ΤΟΥ ΛΑΚΗ ΜΠΕΛΛΟΥ

ΤΑ ΟΣΚΑΡ ΤΟΥ ΛΑΚΗ ΜΠΕΛΛΟΥ

Όσκαρ μισθού μικρού μήκους


Tα Όσκαρ που έδωσε σήμερα ο Λάκης Μπέλλος στην Εφημερίδα των Συντακτών είναι απολαυστικά. Απολαύστε κι εσείς, υπεύθυνα.


Τα ξημερώματα έγινε η απονομή των Οσκαρ, που είχαν έντονο ελληνικό χρώμα και οι εκπλήξεις διαδέχονταν η μία την άλλη.

Για πρώτη φορά απονεμήθηκε Όσκαρ μισθού μικρού μήκους και το κέρδισε παμψηφεί η Ελλάδα. Τα μέλη της Ακαδημίας ψήφισαν μονοκούκι τη χώρα μας, αφού την τελευταία στιγμή απέσυρε την υποψηφιότητα η Βουλγαρία.

Το Όσκαρ ανδρικού ρόλου, το  κέρδισαν εξ ημισείας ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις για τον "Αβραάμ Λίνκολν" και ο Αντώνης Σαμαράς για το "Αντώνης Σαμαράς".

Οσκαρ στα ειδικά εφέ πήρε ο Γ. Στουρνάρας, αφού εξαφανίζει μισθούς - συντάξεις στο δευτερόλεπτο. Δάκρυσε μάλιστα  όταν ευχαρίστησε το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Ενωση και τον Ν. Μέργο.

Όσκαρ Φωτογραφίας κατέκτησε ο Νίκος Δένδιας, για τις φωτογραφίες  και το photoshop στους συλληφθέντες της Κοζάνης. Εφθασε με ελικόπτερο απευθείας από τα Τρίκαλα.

Η Ελλάδα κέρδισε και το Όσκαρ Ανεργίας μεγάλου μήκους,  για το αριστούργημα  "Οσα παίρνει ο άνεργος". Παίχτηκαν στιγμιότυπα από τα "Απλωμένα χέρια" χθες στο Κορωπί.

Αποθεώθηκαν ο Γ. Πρετεντέρης και ο Π. Τσίμας για το Όσκαρ  στα "Μαθήματα Αισιοδοξίας", αφού  είχαν πει ότι υπάρχει ρεύμα αισιοδοξίας στους Ελληνες.

Ο Αλέξης Τσίπρας, κέρδισε το Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσης ομιλίας. Το απένειμε  ο Κ. Καραμανλής μετά το πολιτικό φλερτ τους, ενώ ο Φώτης Κουβέλης καταχειροκροτήθηκε στην κατηγορία  Οσκαρ διπλού ρόλου

Μάχη για το Οσκαρ έδωσε η 7χρονη Κουβεντσανέ Γουάλις για  την ερμηνεία της στα "Μυθικά πλάσματα του Νότου". Τελικά το κέρδισε ο 97χρονος Κ. Μητσοτάκης για την ερμηνεία του στο "Facebook".

Όσκαρ μοντάζ οι Κεδίκογλου - Μουρούτης για το βίντεο του αναρχικού βουλευτή και τρίτο Οσκαρ στον Αντ. Σαμαρά στο "Επιχείρηση δεν Argo" για την ανάπτυξη.

Χαμός κυριολεκτικά όταν ο Γιώργος  Παπανδρέου ή Παπαδόπουλος κατά Μπερλουσκόνι, πήρε το Οσκαρ  από τα χέρια του Τομ Χανκς, για το "Φόρεστ ΓΑΠ".  Με την ευκαιρία έδωσε διάλεξη - αρπαχτή για την κρίση μόνο με 7.99 δολάρια.

Τέλος το Οσκαρ μακρύτερου λόγου, κατέκτησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και της απονεμήθηκε από την Μέριλ Στριπ, η οποία του χρόνου θα την υποδυθεί, στο "Zoi".

Η  Κωνσταντοπούλου άρχισε την  ευχαριστήρια ομιλία της πριν 8 ώρες και συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα. Παρενέβη ο κ. Μαρκογιαννάκης να τη διακόψει με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή στο "Κόντακ Θίατερ"  να γίνεται κυριολεκτικά "Της Ελλάδας".