Προς την έξοδο ο Τάκης Καμπύλης;

Προς την έξοδο ο Τάκης Καμπύλης;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μαζεύει τα πράγματά του από τον «Αθήνα 9.84» ο Γενικός Διευθυντής του σταθμού, φτιάχνει κούτες; Το κλίμα είναι πλέον πολύ βαρύ. Η αποτυχία του είναι παταγώδης. 

31 Ιουλίου 2014
Σήμερα έχει και διοικητικό συμβούλιο, θα μπορούσε ίσως να υποβάλλει την παραίτησή του - δεν το θεωρώ και πολύ πιθανό. Άλλωστε από τις πρώτες ημέρες μετά τις εκλογές ο Τάκης Καμπύλης άφηνε να διαρρεύσει πως ήταν έτοιμος να παραιτηθεί. Αλλά τίποτε δεν είναι ακόμα δεδομένο. 
 
Αν θεωρείται επιτυχημένη η (έως τώρα;) θητεία του στο ραδιόφωνο του Δήμου Αθηναίων; Φυσικά και όχι. Μόνο για τον περιορισμό της σπατάλης μπορεί να διεκδικήσει τα εύσημα, για τίποτε άλλο. Αλλά επιτρέψτε μου, ακόμα και αυτό, να το αμφισβητήσω γιατί το θεωρώ κάτι το αναπόφευκτο. Όποιος κι αν βρισκότανε στη θέση αυτή, έτσι όπως είναι η οικονομική κατάσταση πλέον, θα είχε υποχρεωθεί σε περικοπές. Η θητεία του Τάκη Καμπύλη χαρακτηρίζεται από αυταρχικές αποφάσεις και μία «δικτατορικού» τύπου άσκηση διοίκησης. Επί ημερών του η πολιτική \"\"πολυφωνία του σταθμού αποτέλεσε παρελθόν, ο περίφημος ελεύθερος και πλουραλιστικός «Αθήνα 9.84» σταμάτησε να είναι πλέον έτσι υπηρετώντας ένα συγκεκριμένο, νεοφιλελεύθερο, σύστημα. Τρεις άνθρωποι δεν απεργούσαν ή καταφέρονταν εναντίον της απεργίας της ΕΣΗΕΑ κάποιες φορές, ο Άρης Πορτοσάλτε, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Τάκης Καμπύλης. Και να μην πούμε και για το πως βρέθηκε στη θέση του Γενικού Διευθυντή έστω κι αν δεν συμπλήρωνε τα απαραίτητα, από το νόμο, προσόντα. Δεν μας κάνει ο νόμος, τον αλλάζουμε. 

Το βασικότερο ωστόσο είναι ένα: καταβύθισε κι άλλο το ραδιοσταθμό στις ακροαματικότητες. Αν ένας διευθυντής κρίνεται εκ του αποτελέσματος (και από τι άλλο θα κριθεί άλλωστε) τι να πούμε για τον Τάκη Καμπύλη που καθήλωσε τον «Αθήνα 9.84» τελευταίο στις ακροαματικότητες; Να τον πούμε επιτυχημένο; Θέλει; Ας τον πούμε τότε... 
 
Τη μεγαλύτερη ευθύνη φυσικά τη φέρει, ακέραια, ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης. Μία «σκοτεινή» όπως αποδεικνύεται, πολιτικά, περίπτωση. Κάποιοι στο Γκάζι πιστεύουν πως ο Καμπύλης «τρώγεται» επειδή προεκλογικά δεν υποστήριξε όσο έπρεπε τον δήμαρχο. Μήπως όμως συνέβη το ακριβώς αντίθετο; Μήπως τη... σιωπηρή προεκλογική εκστρατεία που ήθελε ο κ.Καμίνης την υπηρετούσαν θαυμάσια αποφάσεις του τύπου, «μόνο μία εκπομπή θα κάνει συνεντεύξεις στην προεκλογική περίοδο στους 98.4, καμία άλλη»; Η αιτία που βρέθηκε άλλωστε και ο Φοίβος Καρζής εκτός συχνότητας (ο οποίος, τις επόμενες ημέρες, θα κινηθεί δικαστικά εναντίον του σταθμού). Μην ξεχνάτε και πόσο... ρόμπα έγινε ο Καμίνης όταν βγήκε στην τηλεόραση απέναντι στον Σακελλαρίδη. Εδοξάσθη κρυπτόμενος και κατεποντίσθη εμφανιζόμενος...