ΤΑ ΝΕΑ: Αποκρύπτοντας, ξεχνώντας ή απλώς αξιολογώντας ειδήσεις;

ΤΑ ΝΕΑ: Αποκρύπτοντας, ξεχνώντας ή απλώς αξιολογώντας ειδήσεις;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η συντακτική ομάδα μίας εφημερίδας (Real News) αξιολογεί ένα θέμα ως πρώτο, η συντακτική ομάδα μίας άλλης (ΤΑ ΝΕΑ) το πετάει στα σκουπίδια. Κάποια από τις δύο -δημοσιογραφικά- κάνει λάθος. 

09 Μαρτίου 2015
Ποιο ήταν το μεγάλο θέμα του Σαββατοκύριακου; Για τους περισσότερους το πρωτοσέλιδο της Real News για τον τέως υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη που έβγαζε τα χρήματά του στο εξωτερικό. Νόμιμα, νομιμότατα όπως υποστηρίζει ο ίδιος (μένει να αποδειχθεί βέβαια γιατί ο εισαγγελέας άλλα λέει) και σπεύδουν να το χρησιμοποιήσουν ως επιχείρημα αρκετοί (λες και είναι ποινικό το θέμα και όχι, πρωτίστως, πολιτικό). Το σίγουρο είναι πάντως, το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Γκίκας, πως καθόταν στο σπίτι του μπροστά στον Η/Υ κι έστελνε εμβασματάκια στο εξωτερικό (κάτω των 10.000 ευρώ για να μην τον «τσιμπήσει» η Τράπεζα της Ελλάδας). Αυτή την είδηση λοιπόν σήμερα τα ΝΕΑ δεν την έχουν ούτε ως μονόστηλο στο φύλλο της Δευτέρας. Σαν να μην έχει λάβει χώρα το παραμικρό. Δεν την αποκρύπτουν (φυσικά), την είδηση, δεν το πιστεύω, απλώς δεν την αξιολόγησαν ως σημαντική. Κι ας έχει βουίξει ο τόπος...
 
Προφανώς στο άλλο μαγαζί του ΔΟΛ σκέφτονται -λίγο- διαφορετικά. Γι' αυτό και στο «Βήμα 99.5» ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου έβγαλε στον αέρα τον ίδιο τον Γκίκα Χαρδούβελη να δώσει απαντήσεις (λέμε τώρα). Καλά, με τι ασχολούνται στο Βήμα FM; Με θέματα ανύπαρκτα για τα ΝΕΑ; Στο μαγκαζίνο του σταθμού την είδηση την ξεπέταξαν σε 2,5 λεπτά, εκεί, γύρω στις 2:26 το μεσημέρι! 
 
Σε καμία χώρα του κόσμου πάντως, θέμα πρωτοσέλιδο (και πρώτο!) σε μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα δεν χάνεται εντελώς από την 1η σε κυκλοφορία εφημερίδα της επόμενης ημέρας. Και να μην υπάρχει στην ύλη της ούτε ως μονόστηλο. Σκεφτείτε το λίγο: η συντακτική ομάδα της μίας εφημερίδας (Real News) αξιολογεί ένα θέμα ως πρώτο, η συντακτική ομάδα της άλλης (ΤΑ ΝΕΑ) το πετάει στα σκουπίδια. Κάποια από τις δύο -δημοσιογραφικά- κάνει λάθος. Ειλικρινά, αυτού του είδους τη δημοσιογραφία δεν μπορώ να την κατανοήσω.
 
Όσο για τις θλιβερές εξηγήσεις Χαρδούβελη τι να πεις; Φοβήθηκε τότε για τα παιδιά του, λέει. Γιατί λοιπόν δεν τα έφερνε πίσω τα χρήματα αφότου έγινε Υπουργός Οικονομικών; Να μην πούμε δε που τα έστελνε σε φορολογικό παράδεισο... 

* Στη φωτογραφία βλέπουμε ένα δημοσίευμα του Newsit.gr από τις 9 Ιανουαρίου 2015. Δεν χρειάζεται να κάνουμε το παραμικρό σχόλιο.