Χρήματα στους Δημιουργούς και γρήγορα

Χρήματα στους Δημιουργούς και γρήγορα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού υπολογίζει πως θα προχωρήσει στην πρώτη της Διανομή (για τα πνευματικά δικαιώματα) τον Οκτώβριο.

07 Αυγούστου 2018

Κάτι πολύ σημαντικό και καθοριστικό αν σκεφτούμε πως οι Δημιουργοί, συνθέτες και στιχουργοί, έχουν να εισπράξουν χρήματα από τον (μακρινό) Ιανουάριο. Η Ειδική Υπηρεσία ήδη ξεκίνησε τη λειτουργία της και αρχίζει τις εισπράξεις από τους χρήστες, θεωρώντας πως μέσα στον Οκτώβριο θα είναι σε θέση να προχωρήσει σε διανομή.

Εν τω μεταξύ, μόλις 120 είναι οι Δημιουργοί που αποχώρησαν από την ΕΥΕΔ για την Αυτοδιαχείριση του (πάντοτε δραστήριου και αειθαλούς) Γιάννη Γλέζου. Μεταξύ αυτών οι Μύρωνας Στρατής, Αντώνης Μιτζέλος, Νίκος Ζιώγαλας, Δημήτρης Καρράς, Φίλιππος Πλιάτσικας, Γιώργος Ανδρέου, Νίκος Πορτοκάλογλου, Φοίβος, Νίκος Καρβέλας, Μανώλης Φάμελλος, Στάθης Δρογώσης κ.ά.

Από την άλλη ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΕΔ, στηρίζει την Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων παραμένοντας μέλος της: «Χθες το απόγευμα, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος συναντήθηκε με την επικεφαλής της ΕΥΕΔ Μαρία Βλάχου και δήλωσε την εμπιστοσύνη του στη μεταβατική υπηρεσία, που συστήθηκε για να διαχειριστεί τα πνευματικά δικαιώματα τη δύσκολη ετούτη ώρα, έως την ανάληψη της διαχείρισης από τους ίδιους τους δημιουργούς μέσω του νέου φορέα τους».