Την αποπομπή του Γιάννη Σαντοριναίου από την ΕΡΤ ζήτησε ο ΠΑΟΚ

Την αποπομπή του Γιάννη Σαντοριναίου από την ΕΡΤ ζήτησε ο ΠΑΟΚ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Λόγω μιας ανάρτησής του στα social media.

29 Ιανουαρίου 2020

Με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από την απόφαση της ΕΕΑ για τον «δικέφαλο του βορρά» και την Ξάνθη, ο ρεπόρτερ της ΑΕΚ και δημοσιογράφος της ΕΡΤ1 και της ΕΡΑ Σπορ, Γιάννης Σαντοριναίος, είχε ανεβάσει στο προφίλ του στο Facebook ένα μικρό κείμενο που έλεγε πως «αν κατάλαβα καλά, η καλύτερη ομάδα της τετραετίας θα είχε υποβιβαστεί δύο φορές, μία με τον οπλαρχηγό και μία με τον ανιψιό! Το λες και νταμπλ».

Η ανάρτηση αυτή εξόργισε τους υπευθύνους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, οι οποίοι έστειλαν επιστολή στην ΕΡΤ με την οποία ζητούν την αποπομπή του Γιάννη Σαντοριναίου από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Λίγη ώρα μετά, ο ίδιος έχοντας κατεβάσει την αρχική του ανάρτηση, επανήλθε λέγοντας πως το post του ήταν χιουμοριστικό και παρερμηνεύτηκε.

Επειδή κάποιοι έχετε πρόβλημα ν' αντιληφθείτε ακόμη και το χιούμορ. Ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα της 4ετίας, η οποία όμως βρέθηκε δύο φορές σε δύσκολη θέση με κίνδυνο υποβιβασμού.
Την πρώτη φορά με την εισβολή στο γήπεδο του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ με τ΄όπλο στην θήκη, όταν ο διεθνής Τύπος αναφέρθηκε έντονα σ' αυτό το ενδεχόμενο ποινής. Μάλιστα ο κ. Σαββίδης τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα.
Η δεύτερη περίπτωση αφορά την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού με όλα όσα ακολούθησαν. Δύο επικίνδυνες καταστάσεις τις οποίες απέφυγε και πραγματικά έχουν αξία σαν ένα νταμπλ.
Τίποτα μεμπτό λοιπόν, ούτε η καταγραφή της πραγματικότητας μπορεί να θεωρηθεί προσβλητική.
Εύχομαι στην διοίκηση του ΠΑΟΚ να δικαιωθεί στον αγώνα της και να υπερασπιστεί την αθωότητά της στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα.

Επιπλέον ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ κατήγγειλε πως μετά την επιστολή του ΠΑΟΚ δέχθηκε στον λογαριασμό του υβριστικά και απειλητικά μηνύματα από οπαδούς της ομάδας.