WEB RADIOS: ΑΞΙΖΟΥΝ; ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ;

WEB RADIOS: ΑΞΙΖΟΥΝ; ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ;
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Το διαδίκτυο ανανεώνει το ραδιόφωνο» διαβάζουμε στην Le Monde, σ' ένα κείμενο που αναδημοσίευσε το ΙΟΜ στην τακτική του έκδοση. Και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ήδη μπορούμε στο internet να βρούμε γύρω στα 50 με 70 χιλιάδες web radios. Φυσικά μιλάμε για εξειδικευμένα ραδιόφωνα με ότι περιεχόμενο μπορεί να φανταστεί ο νους σας.

30 Δεκεμβρίου 2009«Το διαδίκτυο ανανεώνει το ραδιόφωνο» διαβάζουμε στην Le Monde, σ' ένα κείμενο που αναδημοσίευσε το ΙΟΜ στην τακτική του έκδοση. Και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ήδη μπορούμε στο internet να βρούμε γύρω στα 50 με 70 χιλιάδες web radios. Φυσικά μιλάμε για εξειδικευμένα ραδιόφωνα με ότι περιεχόμενο μπορεί να φανταστεί ο νους σας.

«Σταθμοί ειδικά για συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού ή με εξειδικευμένες μουσικές επιλογές, όπως π.χ. εκτελέσεις μουσικών κομματιών σε πιάνο»! Έχουμε κι εμείς στο e-tetRadio φτιάξει ένα ξεχωριστό section για τα εγχώρια web radios και διαρκώς το εμπλουτίζουμε. Σκοπός μας είναι να συγκεντρώσουμε όσα περισσότερα ελληνικά web radios μπορούμε, ώστε να δημιουργήσουμε έναν πλήρως ενημερωμένο κατάλογο. «Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ανοίγουν τέτοιους σταθμούς στο διαδίκτυο από προσωπικό μεράκι και επωφελούμενοι από το χαμηλό κόστος» γράφει η Monde. Και δίνει ως παράδειγμα το δημοφιλές Radio de Sebb στη Γαλλία, που κόστισε 1.500 € για να ξεκινήσει και έχει 1.000 € μηνιαία έξοδα.

Το Radio de Sebb παίζει μόνο κλασική και τζαζ και κάθε μήνα συνδέονται στη... συχνότητά του περισσότεροι από 1 εκ. ακροατές. Το καλό είναι, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, πως τα web radios γίνονται όλο και πιο επαγγελματικά, με το ενδιαφέρον των διαφημιστών να παρουσιάζεται διαρκώς αυξανόμενο. Ο κύκλος εργασιών των αμερικάνικων internet-ικών ραδιοφώνων φτάνει ήδη τα 550 εκατ. δολλάρια. «Γενικά τα διαδικτυακά ραδιόφωνα έχουν συμβάλλει στην αύξηση της ακροαματικότητας, ενώ την τάση ενισχύει και η ανάπτυξη της τεχνολογίας 3G, που επιτρέπει την ακρόαση ραδιοφώνου μέσω κινητού τηλεφώνου».

Η ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη για τα web radios θα έρθει όταν οι ραδιοφωνικοί δέκτες των αυτοκινήτων θα μπορούν να συνδέονται και με το internet. Ειδικά εδώ στην Αθήνα που το traffic είναι απίστευτο. Ειδικά εδώ στην Ελλάδα που το αυτοκίνητο αποτελεί το alter ego μας.

Αν γίνεται λοιπόν σοβαρή δουλειά και υπάρχει συνέπεια, το στήσιμο ενός web radio αποτελεί μία καλή επένδυση, ένας θετικός επαγγελματικός προσανατολισμός. Και είναι καλύτερο και για εμάς τους ακροατές να δημιουργούνται περισσότερα ραδιόφωνα...