Ήταν πρωτοποριακή εκπομπή το «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι»

Ήταν πρωτοποριακή εκπομπή το «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Είδαμε αυτή την εβδομάδα τις επαναλήψεις που ξεκίνησε να μεταδίδει η ΕΡΤ2.

08 Μαΐου 2020

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Κάθε Τρίτη και Τετάρτη προβάλεται, λίγο μετά τις 11 το βράδυ. Αυτή την εβδομάδα έδειξε τα δύο πρώτα-πρώτα επεισόδια (από τότε) οπότε η εκπομπή αναζητούσε ακόμα τα βήματά της. Την παρουσίαζε ο Διονύσης Σαββόπουλος. Και είχε φυσικά και την καλλιτεχνική επιμέλεια. 

Δεν τη θυμάμαι καλά τότε, πολύ αμυδρά. Θυμάμαι να τη δείχνει Σάββατο βράδυ μάλλον και θυμάμαι βασικά κάποιες επαναλήψεις πιο μετά.

Εντάξει, μπορεί τώρα η εκπομπή να μοιάζει κάπως αστεία. Τα ρούχα, τα μαλλιά, η φάση όλη. Όπως και τα τεχνικά μέσα της εποχής. Ακόμα και πως έπεφταν τα βίντεο.

Ομως, σκεφτείτε πόσο πρωτοποριακή ήταν για τότε, πόσο μπροστά από την εποχή της. Και πόσο αριστοτεχνικά συνδύαζε το ελληνικό τραγούδι. O Σαββόπουλος λειτουργούσε και λειτουργεί, ως γνωστόν, χωρίς στεγανά στη μουσική.

Αξίζει να τη δείτε. Θα θαυμάσετε κι εσείς όπως κι εγώ πολλά περίεργα κι ενδιαφέροντα σκηνικά. Υπήρχε και δισκογραφία φυσικά. Εβγαιναν δίσκοι, δίσκοι ελληνικοί μάλιστα και κάθε εβδομάδα.

Και σας παρακαλώ μην μου πείτε τώρα για τον Σαββόπουλο. Ξέρω, ξέρω. Ως συνθέτης όμως ο Διονύσης Σαββόπουλος ήταν κορυφή. Αξεπέραστος. Μοναδικός.