Η ΕΡΤ τιμά μεν την ημερομηνία της γενοκτονίας, αλλά την επομένη

Η ΕΡΤ τιμά μεν την ημερομηνία της γενοκτονίας, αλλά την επομένη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου έχει οριστεί η 19η Μαΐου.

12 Μαΐου 2020

Και πολύ σωστά η Δημόσια Τηλεόραση, όπως αρμόζει στο ρόλο της, τιμά την ημέρα με «ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ-ύμνο για τον Ποντιακό Ελληνισμό». Είναι μάλιστα μία εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ, δική της, που γυρίστηκε στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Close Up». Πρόκειται για το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ «Γράμμα από τον Πόντο» των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, Λεωνίδα Κασάπη και Θωμά Σίδερη που βασίζεται στην αφήγηση του Πόντιου πρόσφυγα Γιάννη Αναστασιάδη.

Εξαιρετική κίνηση, μόνο που το προγραμματίζει για μετά τα μεσάνυχτα, όταν πλέον θα έχουμε περάσει στην επόμενη ημέρα, στις 20 Μαΐου. Ιδού, το πρόγραμμα: «Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 19 Μαΐου 2020, στις 00:10, στην ΕΡΤ2».

Θα πείτε πως πρόκειται για πταίσμα, για λεπτομέρεια. Δεν ξέρουμε, πιθανότατα να είναι κι έτσι. Σε κάτι τέτοιες λεπτομέρειες κρίνονται τα σοβαρά προγράμματα.
Αφήστε δε που «θάβουν» μία δική τους παραγωγή μεταδίδοντάς τη τόσο αργά. Μία ολόκληρη μέρα είχαν, δεν βρήκαν κάποια λογική ώρα (και μέσα στην ημερομηνία) για να την προγραμματίσουν;