Το «Εθνος» το είχε βγάλει δύο ημέρες πιο πριν από όλους

Το «Εθνος» το είχε βγάλει δύο ημέρες πιο πριν από όλους
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τις δημοσιογραφικές επιτυχίες καλό είναι να τις επισημαίνουμε τώρα που η δημοσιογραφία έχει πιάσει πάτο.

12 Μαΐου 2020

Το πρώτο θέμα λοιπόν σήμερα της Καθημερινής, αλλά και πρωτοσέλιδο χτύπημα σε όλες σχεδόν τις εφημερίδες, είναι το «Σχέδιο Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων».

Γράφει π.χ. η Καθημερινή: «Η πρόταση της δημοτικής αρχής συμπυκνώνεται στο κλείσιμο δυο μεγάλων τμημάτων του κέντρου, του εμπορικού τριγώνου και της Πλάκας, για τα αυτοκίνητα πλην εκείνων των μονίμων κατοίκων και των οχημάτων για τις απαραίτητες εξυπηρετήσεις, στη μετατροπή των οδών Μητροπόλεως, Ηρώδου Αττικού, Ερμού (το υπόλοιπο) και Αθηνάς σε οδούς ελεύθερες από αυτοκίνητα, στον δραστικό περιορισμό της κίνησης των οχημάτων στην οδό Πανεπιστημίου, με διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και δημιουργία πεζοδρόμων, και στην πεζοδρόμηση της λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας».

 

Αλλά και τα ΝΕΑ στο κύριο άρθρο τους: «Το σχέδιο του Δήμου Αθηναίων που παρουσιάζουν σήμερα "ΤΑ ΝΕΑ" είναι τολμηρό. Και η πρωτεύουσα έχει ανάγκη από αυτήν την τόλμη. Θα πρέπει όμως να αποδειχθεί και λειτουργικό. Θα πρέπει να διευκολύνει τη ζωή των κατοίκων και κάθε τους δραστηριότητα, απαραίτητη προϋπόθεση της οποίας είναι η μετακίνηση - και όχι ασφαλώς η μετακίνηση νοούμενη με το αυτοκίνητο και μόνο, για το οποίο η τάση διεθνώς είναι να εξοριστεί από το κέντρο των πόλεων».

Λοιπόν το σχέδιο αυτό αποκάλυψε πρώτος στο Εθνος, την Κυριακή, ο Αρης Χατζηγεωργίου. Αν δεν μας έχει ξεφύγει κάτι, κάπου (ποτέ δεν ξέρεις με το χαώδες internet). Το αποκάλυψε λοιπόν πριν απ' όλους, πριν το παρουσιάσει καν ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο Αρης που κάνει χρόνια δημοτικό ρεπορτάζ, από την Ελευθεροτυπία ακόμα και είναι εξαιρετικός. Καλό είναι να τα τονίζουμε αυτά πλέον, είναι σημαντικό να το κάνουμε σε εποχές που βασιλεύει το copy paste.

Οσο για τα ΝΕΑ που γράφουν στο κύριο άρθρο τους για το «σχέδιο του Δήμου Αθηναίων που παρουσιάζουν σήμερα "ΤΑ ΝΕΑ"» το αφήνουμε ασχολίαστο. Ψέμματα δεν λένε βέβαια... H φωτογραφία εδώ παρακάτω από την 1η σελίδα του Ελεύθερου Τύπου