Από τα «Ζουζούνια FM» στο Kidsradio.com στους 88.6

Από τα «Ζουζούνια FM» στο Kidsradio.com στους 88.6
Ακολουθήστε μας στο Google news

Πρεμιέρα στα FM για το παιδικό web radio της Frontstage, ραδιόφωνο για μικρούς και μεγάλους.

01 Νοεμβρίου 2020

Το Kidsradio.com πήρε τη θέση του Legend στους 88.6, έναν μόλις χρόνο μετά το λανσάρισμα του ροκ σταθμού από την 24 Media. Όπως ανακοίνωσαν οι ιθύνοντες του παιδικού ραδιοσταθμού, θα εκπέμπει και στα ερτζιανά για μικρό χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα για την περίοδο των γιορτών.

Το playlist του Kidsradio.com αποτελείται κυρίως από παιδικά τραγούδια, παραδοσιακά αλλά και νεότερα, ελληνικά και ξένα, ερμηνευμένα από παιδικά συγκροτήματα αλλά και καλλιτέχνες που ακούν οι «μεγάλοι», όπως ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Σωκράτης Μάλαμας, οι αδελφοί Κατσιμίχα, ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Τάνια Τσανακλίδου, ο Δώρος Δημοσθένους και πολλοί άλλοι.

Επιπλέον παίζουν ανεβαστικά ξένα ποπ τραγούδια, soundtracks από παιδικές σειρές και ταινίες, ιστορίες και νανουρίσματα. Από το βράδυ όμως και μέχρι τα ξημερώματα το Kidsradio.com μετατρέπεται σε «κανονικό» μουσικό ραδιόφωνο για μεγάλους, παίζοντας «χαλαρωτικές» επιτυχίες από τα 80's μέχρι σήμερα. Σε γενικές γραμμές, δηλαδή, παίζει ότι και τα καταστήματα παιχνιδιών στους χώρους τους.

Το πρόγραμμα του παιδικού ραδιοσταθμού είναι ίδιο καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, και χωρίζεται σε μουσικές ζώνες ανάλογα με τις ώρες. Η ροή του είναι non stop, δηλαδή δεν υπάρχουν παραγωγοί ούτε διαφημίσεις, προς το παρόν τουλάχιστον. Αναλυτικά:

ΔΕΥΤΕΡΑ-ΚΥΡΙΑΚΗ
05.00 - 07.00 «Λίγα όνειρα ακόμη»
Απόλαυσε έναν υπνάκο ακόμα με γαλήνια τραγούδια.
07.00 - 11.00 «Ξυπνάμε με τραγούδια και ιστορίες»
Ξεκινάμε την ημέρα μας γεμάτοι ενέργεια, με όμορφες ιστορίες και τραγούδια!
11.00 - 13.00 «Παιδική Χαρά»
Ανοίγουμε την παιδική μας χαρά! Αγαπάμε να τραγουδάμε και να χορεύουμε.
13.00 - 14.00 «Μαζί για φαγητό»
Τρώμε νόστιμα και θρεπτικά φαγητά μετά μουσικής!
14.00 - 17.00 «Τραγούδια & Ιστορίες»
Επιλογή από γνωστά παιδικά τραγούδια, soundtracks και ιστορίες.
17.00 - 19.30 «Παιδικό Πάρτυ»
Ετοιμάσου για χορό, το πάρτυ ξεκινάει!
19.30 - 21.30 «Και τώρα μπανάκι»
Ένα χαλαρωτικό μπανάκι και ετοιμαζόμαστε για ύπνο.
21.30 - 05.00 «Η ώρα των μεγάλων»
Χαλαρωτική μουσική για τους μεγάλους με τα καλύτερα τραγούδια από τα 80s και το τώρα.

Το Kidsradio.com ωστόσο, δεν είναι το πρώτο παιδικό ραδιόφωνο που έκανε απόπειρα για να βγει στα FM της Αθήνας. Κάτι ανάλογο είχε προσπαθήσει και ο όμιλος Γιαννίκου έχοντας κατοχυρώσει από το 2009 το όνομα «Ζουζούνια FM», από το γνωστό παιδικό συγκρότημά του, την περίοδο που είχε στην κατοχή του 4 συχνότητες, τους 88, τους 88.6 και τους 96.6 στην Αθήνα και τους 98 στη Θεσσαλονίκη.