Για να δούμε ποιος θα δικαιωθεί, η Ελενα Ακρίτα ή το υπουργείο Πολιτισμού;

Για να δούμε ποιος θα δικαιωθεί, η Ελενα Ακρίτα ή το υπουργείο Πολιτισμού;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αφορμή για την κόντρα τους η παραίτηση ή μη του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.

02 Φεβρουαρίου 2021

Ολα ξεκίνησαν όταν η Ελενα ανέβασε στο facebook την παρακάτω πληροφορία:

«Η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, σύμφωνα με αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές».

Το υπουργείο Πολιτισμού απάντησε λίγο μετά με μία φαιδρή, δημοσιογραφικά, ανακοίνωση, χωρίς ωστόσο να διαψεύδει την Ακρίτα:

«Οι αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται αποκλειστικά μέσω των δελτίων Τύπου του ΥΠΠΟΑ και όχι από ιδιωτικά προφίλ στα social media. Κάθε άλλη "αξιόπιστη πληροφορία" είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες».

Η Ελενα, επανήλθε με νέο post της:

«Βγάζει μια αόριστη ανακοίνωση η Μενδώνη (ή η Αννούλα η Παναγιωταρέα) όπου σαφώς με φωτογραφίζει ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ. Και φυσικά το ΣΚΑΪ - SKAI σπεύδει να ‘συντρέξει’ την υπουργό χωρίς να κάνει ρεπορτάζ για να διαπιστώσει αν ισχύει ή όχι η είδηση. Επειδή είμαι δημοσιογράφος παλαιάς κοπής κι αυτά του σουξου μουξου δεν τα γουστάρω - τρεις ερωτησούλες στην υπουργό.
1. Παραιτείται ή δεν παραιτείται ο κ. Λιγνάδης; Επιβεβαιώστε ή διαψεύστε την είδηση ξεκάθαρα κι αφήστε τα μισόλογα.
2. Υπάρχουν καταγγελίες, ναι ή όχι;
3. Μού αποσαφηνίζετε παρακαλώ την ασάφεια... των σκοπιμοτήτων μου; Είναι βαρύς ο χαρακτηρισμός, μην τρέχουμε τώρα στα δικαστήρια κι ανήκουμε και σε ευπαθείς ομάδες. Στο μεταξύ εμμένω στο ρεπορταζ μου.
Καταλαβατε υπουργέ;
Κατάλαβες Αννούλα; Που θα μου υπαγορεύσεις πώς θα κάνω τη δουλειά μου;».

Ανακοίνωση, πιο ξεκάθαρη, έβγαλε αργότερα και ο Δημήτρης Λιγνάδης:

«Σε σχέση με τις πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες, περί δήθεν παραιτήσεως ή απολύσεώς μου από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, θα ήθελα να ενημερώσω υπεύθυνα ότι ουδέποτε υπήρξε παρώθηση, πολλώ δε μάλλον άνωθεν εντολή, προς υποβολή παραιτήσεως από πλευράς μου. Δεν γνωρίζω πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες ούτε ποιο σκοπό εξυπηρετούν. Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου και να λειτουργώ με σκοπό την ευόδωση των στόχων που έχει θέσει το Εθνικό Θέατρο, στις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία».

Η Ελενα Ακρίτα απάντησε και σε αυτό:

«Ο Δημητρης Λιγνάδης διαψεύδει την ειδηση. Η Μενδωνη στην ανακοίνωση της ούτε διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει. Αν δεν υπαρχουν καταγγελίες για τον κ. Λιγναδη και συνεπώς δεν ‘τον παραιτούν’ όπως γνωρίζω, θα τού ζητήσω συγγνώμη. Αν όμως υπάρχουν και δεν ‘τον παραιτούν’ τότε η πράξη της Μενδωνη είναι μια καθαρά πολιτική επιλογή που θα κριθεί ανάλογα. Επιμένω ότι το ρεπορτάζ μου ισχύει και είναι διασταυρωμένο».

Αναμένουμε τη συνέχεια.