Οι δικαιολογίες του Φώτη Καφαράκη είναι της πλάκας

Οι δικαιολογίες του Φώτη Καφαράκη είναι της πλάκας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αντί να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα πρέπει να μας πει τι συνέβη με το σκονάκι της λογοκρισίας στην ΕΡΤ.

08 Φεβρουαρίου 2021

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Είναι το γνωστό σημείωμα-σκονάκι που βγήκε στα social από τον ρεπόρτερ Ξανθάκη, σημείωμα που κυκλοφορούσε την Κυριακή στα δημοσιογραφικά γραφεία της ΕΡΤ: «Δεν παίζουμε φωτογραφία αλλά ούτε και βίντεο Κ. Μητσοτάκη από τη βεράντα του σπιτιού Στεφανάδη (τραπέζι), Ικαρία». Εκανε το λάθος να το γράψει και να το τυπώσει (!) μία δημοσιογράφος στην σύνταξη ειδήσεων με αποτέλεσμα αυτό να διαρρεύσει. Η ευθύνη για την προληπτική λογοκρισία όπως καταλαβαίνετε δεν είναι της γυναίκας που τύπωσε την εντολή να κοπεί το θέμα, αλλά εκείνων που έδωσαν μία τέτοια εντολή.

Ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ λοιπόν, ο Φώτης Καφαράκης, έβγαλε ανακοίνωση και λέει για δήθεν «απαγόρευση» της μετάδοσης φωτογραφιών από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία. Και σημειώνει πως «η επίμαχη φωτογραφία που τάχα κόπηκε από την ΕΡΤ, όπως μεταδόθηκε χθες στο μεσημβρινό δελτίο στις 12:00, στις 15:00 -στο οποίο προβλήθηκε και το βίντεο-, αλλά και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21:00».

Η «απαγόρευση» φυσικά αφορά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, στο οποίο μεταδόθηκε η εικόνα όντως, αλλά για ένα δευτερόλεπτο μόνο, αρκετό για να μας στείλει screenshot ο κ. Καφαράκης. Αλλά το ερώτημα είναι ένα: γιατί υπήρχε αυτή η οδηγία «δεν παίζουμε φωτογραφία αλλά ούτε και βίντεο Κ. Μητσοτάκη» και ποιος την έδωσε; Την έδωσε ο ίδιος; Ηρθε από πιο πάνω η εντολή; Δεν υπήρχε καμία εντολή και το σημείωμα αποτελούσε πρωτοβουλία μίας υπαλλήλου; Τι συνέβη;

Αυτά πρέπει να απαντήσει, μη νομίζει πως απευθύνεται σε μικρά παιδιά.